Biroul Reabilitare Clădiri Istorice se află la parterul Palatului Ștefania din Piața Traian, pe str. Ștefan cel Mare nr. 2, și este deschis publicului de luni până joi, de la ora 9:00 la ora 16:00.
Ca o noutate, angajați ai Biroului participă la întâlnirile cu cetățenii și îi ajută pe cei interesați la întocmirea dosarului.
Vă reamintim că prin acest program susținut în întregime din fonduri locale, asociațiile de proprietari din imobile istorice pot beneficia de un sprijin nerambursabil de 30% din valoarea lucrărilor de renovare a anvelopei. Restul, de 70%, reprezintă sprijin rambursabil în rate fixe, pe o perioadă de până la zece ani, cu dobândă zero.
Dacă doriți consultanță pentru a accesa acest program sau o prezentare detaliată a acestuia în cadrul unei ședințe a asociației de proprietari îi puteți contacta pe angajații de la Biroul Reabilitare Clădiri Istorice prin e-mail: reabilitare.monumente@primariatm.ro sau la numărul de telefon 0752 224 171.
Până la 31 iulie, municipalitatea a emis somații pentru 1.835 de unități locative, expediate cu confirmare de primire.
Ulterior, proprietarilor le revine obligația de a anunța autoritățile ce măsuri au luat până la data de 15 noiembrie 2022.
Vă reamintim că, recent, Consiliul Local Timișoara a aprobat ajustări ale Procedurii cadru privind majorarea impozitului pentru clădiri neîngrijite.
„Este o măsură necesară mai ales în cazul clădirilor de patrimoniu foarte degradate care riscă să dispară din cauza lipsei măsurilor de reabilitare. Noi am făcut și un inventar la nivelul zonei centrale – situl Cetate și ansamblul urban Corso – unde avem 193 de imobile, dintre care 73 sunt în bună stare sau reabilitate, alte 15 clădiri au autorizație de construire și termen de execuție în curs.
62 dintre clădiri sunt într-o stare proastă și necesită rapid intervenții. Mai ales pentru zona istorică, taxăm lipsa de acțiune, dar venim și cu un instrument de sprijin financiar pentru cei care se pun de acord pentru reabilitarea clădirii istorice în care locuiesc”, declara primarul Dominic Fritz în urmă cu o lună și jumătate.
Pe aceeași temă:
FOTO. Aproape 1.900 de proprietari ai unor clădiri degradate din Timișoara, somați să le renoveze
Majorarea impozitului pe clădirile neîngrijite, dezbătută de aleșii locali
Majorarea impozitului pe clădirile neîngrijite, în dezbatere publică
Trimite articolul
XIncepeti cu Primaria Veche, acusi se surpa. Poate ajutati proprietarul (PMT) cu un ajutor nerambursabil 🙂
Praf in ochi. Te pun sa platesti din banii tai 10000de euro pe hartii autorizatii si nici nu stii sigur daca primesti ulterior finantarea. Gargara sa para ca Fritz face ceva
In sfirsit Timisoara are in frunte un demn urmas al lui Ceausescu, cunoscator in toate si la fel de vorbitor in gol.
Tinand cont ca proprietarii sunt fosti mosieri ori ceausist ajutorul statului esuat este ca si in cazul pensiilor speciale binevenit . In aceste conditii speciale sansa ca tara sa ajunga pe primul loc la sinucideri este la cateva luni de zile de trofeu astfel Programul Prima Casa se muta la Cimitirul municipal, orasenesc, communal dupa caz.
As zice ca majoritatea celor care locuiesc in casele astea istorice nu-si permit, nici cu ajutoare. Sau nu ii intereseaza, datorita anumitor cutume.