Peste 20 de timișoreni care locuiesc în Circumvalațiunii s-au adunat la ședința consiliului consultativ de cartier pentru a-și spune necazurile reprezentanților primăriei. „Dom’le, nu se mai poate. În toamnă, o creangă uscată mi-a căzut dintr-un pom peste parbriz și mi l-a distrus. Parbrizul ca parbrizul, dar dacă erau niște copii acolo?“, întreabă supărat un locuitor din cartier. Pe lângă nemulțumirea legată de crengile uscate din copaci necurățați, timișorenii sunt nemulțumiți și de bălăriile adunate pe strada Timiș. „E o mizerie de nedescris acolo. Un focar de infecție şi trec o grămadă de oameni pe acolo“, spune iritat același timișorean.
O altă problemă care le provoacă nemulţumiri locuitorilor din Circumvalaţiunii o reprezintă sensurile unice stabilite în zonă. Pentru a ajunge pe unele străzi trebuie să ocolești kilometri întregi, spun locuitorii din cartier, făcând referire la strada Amforei și la strada Timiș. O altă problemă o reprezintă mijloacele de transport. „Nu se poate să nu avem acces la un tramvai spre gară. Am făcut o sesizare în acest sens la primărie, iar Culiță Chiș ne-a spus că tramvaiul 10 a fost desființat din cauza faptului că este criză și că sunt reduse costurile“, a precizat președintele Consiliului de Cartier Circumvalațiunii. Nici mașinile parcate pe trotuare, tăind astfel din spațiul pietonilor, nu sunt văzute cu ochi buni de riverani.
Daniel Toader, administrator al blocului de pe strada Amforei nr. 6 acuză în termeni duri reprezentanții Primăriei Timişoara și îi cere demisia lui Culiță Chiș, directorul Direcției de Drumuri și Transporturi. „Am trimis 56 de sesizări și la foarte puține am primit un răspuns. Sesizările au vizat trotuare, drumuri prost făcute, cu gropi, care la prima ploaie se desfundă. Cer demisia lui Culiță Chiș. Dacă nu este competent să rezolve aceste probleme, să lase pe altul care poate face asta“, spune Daniel Toader. El, împreună cu alți locuitori din cartier, au cerut reprezentanților de la primărie să găsească o soluție pentru mai multe locuri unde trecerile de pietoni sunt inundate atunci când plouă. Același lucru se întâmplă în Parcul Dacia şi nicio măsură nu a fost luată de autorități, spun oamenii. Reprezentanții Primăriei Timişoara au explicat că vor fi făcute modificări necesare, acolo unde este nevoie, după ce vor fi inspectate locurile menționate de timișoreni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!