Deşi acţiunea iniţiată de Lorin Fortuna s-a dorit a fi una de comemorare a Revoluţiei din 1989, acesta a prezentat la microfon un program în mai multe puncte prin care România ar trebui să avanseze economic, social şi spiritual.
„Această acţiune pe care am făcut-o în cadrul zilei de 22 (decembrie –n.r.), care, trebuie să ştiţi, prin lege este declarată Ziua Libertăţii, ne-am propus să cinstim Ziua Libertăţii în România prin această acţiune a noastră, în calitate de asociaţie civică cu adevărat autentică şi asociaţie de luptători în revoluţie cu adevărat autentici”, a declarat presei, la finalul acţiunii, Lorin Fortuna.
Cei şapte-opt revoluţionari prezenţi în Piaţa Unirii ar fi dorit să pornească în marş către studioul teritorial al televiziunii publice, supăraţi că nu li se acordă spaţiu pentru a-şi expune ideile, însă s-au răzgândit din cauza numărului mic de participanţi.
„Cei de la studioul de televiziune şi radiodifuziune publică nu ne iau în considerare. Le-am trimis mai multe materiale acolo. Personal simt o frustrare imensă când văd pe programul 3 ce dezbateri se realizează în Cluj şi Iaşi şi ce dezbateri penibile se realizează în Timişoara”, a mai spus Fortuna.
Revoluţionarul a avut şi o explicaţie pentru numărul mic de oameni prezenţi la manifestaţia organizată de el: „Probabil că nu am reuşit să difuzăm destul. Am făcut afişe, am făcut o emisiune. Deci când dorim să protestăm avem ceva de spus, Timişoara are ceva de spus. Dar e mai importantă echipa de fotbal sau folclorul decât factorul social care se implică pentru a asana moral România şi a ajuta-o să iasă din criză”, a conchis Fortuna.
Mitingul asociaţiei conduse de Lorin Fortuna a fost autorizat şi a durat circa jumătate de oră, deşi ar fi putut să ţină maxim două ore.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!