Tribunalul Timiș a decis că primăria trebuie să evalueze proiectul de management depus de Lucian Vărșăndan și să plătească 200 de lei cheltuieli de judecată. Mai mult, decizia judecătorilor trebuie publicată pe site-ul municipalității, dar și într-un ziar de largă circulație.
Vă reamintim, în 27 martie, instanța a decis să suspende hotărârea de consiliu local privind aprobarea Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de proiecte de management pentru Teatrul German de Stat Timișoara până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea aceluiași act administrativ, înregistrată în dosar. Decizia a fost executorie.
Teatrul German din Timișoara funcționează acum cu director interimar, după ce reprezentanții primăriei l-au înlăturat din funcție pe Lucian Vărșăndan. Șeful Serviciului Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, ar fi descoperit cam târziu că cel care a condus zece ani Teatrul German de Stat din Timișoara ar avea o problemă cu studiile pentru funcția pe care o ocupă.
Municipalitatea nu a încheiat un nou contract de management după evaluarea care se face an de an. Lucian Vărșăndan a luat nota 9,88 la evaluare, urmând să depună un nou proiect de management, dar primăria nu l-a mai analizat. El a decis să dea municipalitatea în judecată, iar până la soluționarea definitivă a acțiunii nu se poate organiza un nou concurs de proiecte de management.
Și Ministerul Culturii este de partea lui Lucian Vărșăndan. Potrivit celor de la București, „procedura de analiză a noului proiect de management nu cuprinde etape referitoare la verificarea dosarelor ori a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească managerul”, dacă acesta a obținut, la evaluare, o notă mai mare sau egală cu 9.
Acum, reprezentanții primăriei sunt obligați să analizeze proiectul de management pregătit de Vărșăndan, aceasta fiind a doua bătălie câștigată în instanță de fostul director al TGST.
„Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar să continue procedura administrativă de analiză a noului proiect de management depus de reclamant, inclusiv la comunicarea către reclamant a calendarului analizei noului proiect de management. Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar, la repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului, prin publicarea prezentei hotărâri, la rămânerea definitivă a acesteia, într-un ziar de largă circulaţie, precum şi, timp de 15 zile, pe pagina principală a site-ului autorităţii pârâte, pe cheltuiala acesteia (publicarea urmând a se face cu anonimizarea datelor cu caracter personal) (…) Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată parţiale către reclamant, în cuantum de 200 de lei”, se arată în sentința pronunțată marți, 24 aprilie.
Practic, Primăria Timișoara trebuie să meargă mai departe cu procedura anulată în toamna lui 2017. Sentința Tribunalului Timiș nu este definitivă, iar consiliul local a făcut deja recurs la decizia din martie, care a suspendat regulamentul de organizare a concursului pentru postul de director al Teatrului German.
Primarul Nicolae Robu a decis să îl numească director interimar pe adjunctul Ioan Boldurean, un inginer mecanic, fost director la Avicola și la Fabrica de ciorapi. Delegarea a expirat, iar Robu a prelungit actul pentru câteva luni, anunțând că la un moment dat va fi organizat un concurs pe post. Se pare că Boldurean mai rămâne director interimar, până la pronunțarea instanței.
Lucian Vărșăndan, fostul director al Teatrului German, a câștigat anul acesta premiul Radio România Cultural la secțiunea Teatru, pentru excelența managementului vizionar și coerența strategiei artistice a teatrului pe care l-a condus până în toamna lui 2017.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2011807″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!