Lucrările vor dura aproximativ doi ani, iar o dată cu aceste lucrări se fac și demersurile pentru ca la Spitalul Județean Timișoara să se poată relua procedura de transplant renal. În timpul acestor lucrări se vor moderniza și spațiile necesare procedurii de transplant.
La Timișoara nu s-a mai realizat niciun transplant renal din 2006, de când secția de Urologie nu mai îndeplinește condițiile de la nivel european, necesare pentru acest procedeu. După finalizarea acestor lucrări de renovare și modernizare, această procedură se va relua.
„Am efectuat astăzi o vizită la cel mai mare spital din vestul țării pentru a verifica stadiul lucrărilor și progresele care s-au făcut în cadrul acestui proiect extrem de important pentru cetățeni. Consiliul Județean Timiș a alocat 5,2 milioane de lei pentru reabilitarea Secției, iar contractul de execuție s-a semnat în luna februarie a acestui an. Chiar dacă timpul a fost scurt de la semnarea contractului mă bucur că antreprenorul s-a mobilizat. La acest moment constructorul este la stadiul de realizare a instalațiilor electrice, sanitare și termice, după care va trece la execuția finisajelor interioare, la holuri și saloane. Practic, după 24 de luni cât este termenul de finalizare a lucrărilor vom avea condiții la standarde europene”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.
Secției de Urologie a Spitalului Județean Timișoara i se adresează peste 3.000 de pacienți în fiecare an.
Citiți principiile noastre de moderare aici!