De la începutul anului 2020 au loc lucrări de asigurare a capacității de tranzitare a debitelor pe diverse cursuri de apă, atât din județul Timiș, cât și din județul Caraș-Severin. ABA Banat „pune la treabă”, pe lângă oameni și utilajele din dotare: buldoexcavatoare, buldozere, excavatoare cu braț lung, camioane cu platformă, autobasculante, motocositoare, defrișătoare.
„Administrația Bazinală de Apă Banat gestionează calitativ și cantitativ resursele de apă din spațiul hidrografic Banat incluzând întreținerea albiilor și malurilor cursurilor de apă. Prin aceste lucrări specifice asigurăm apărarea cetățenilor în caz de inundații. Implicarea fiecărui cetățean în menținerea apelor curate ajută bunul mers al lucrărilor de decolmatare a albiilor, prin urmare îndemn din nou la responsabilitate, împreună și fiecare în parte”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.
Lucrări de decolmatare aflate în desfășurare în Timiș sunt pe pârâul Șurgani (pe 600 m în zona localității Chevereșul Mare), pe pârâul Mociur (pe 600 de metri în zona localității Șuștra), pe pârâul Hăuzeasca (intravilan localitatea Fârdea), pe Valea Sculea (intravilanul localității Voiteni) și pe pârâul Zopana (intravilanul localității Dumbrava). Se estimează ca acestea să se finalizeze la sfârșitul trimestrului al III-lea.
Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș au desfășurat lucrări de decolmatare pe pârâul Bârzava Moartă (intravilan localitatea Gătaia) și pârâul Teba, afluent al Begăi Mici (intravilan localitatea Diniaș). În aceste locații, lucrările au fost finalizate deja.
Trimite articolul
XAcest aba scris cu litere mici este una din miile de găuri negre ale bugetului acestei țări o caracatiță intinsa peste tot cu o groaza de salariati cu o gramada de sefi mai mari sau mai mici care au sediul intr o clădire care ar fi trebuit să devină muzeu sau ceva similar , în vechiul sediu tuseau daca rămîneau , bineînțeles că situația este identică si la alte multe instituții de stat , care consuma bani grei , cînd treci prin fata sediului ce vezi , o opulență reprezentată de autoturisme noi asta este expresia risipei pe care o face statul iar vreo doua milioane si jumatate de români au pensia în jur de 1000 de lei .
-
,,Acest aba …. este una din miile de găuri negre ale bugetului acestei țări ” . Nu doar acest aba , ci Apele Romane in ansamblu . Omul de rand nu-si poate imagina in ce stil barbar s-a putut ciordi dupa ’89 din bugetul zisei institutii sau prin intermediul ei . Si nici o alta , dar absolut nici o alta ,, institutie ” alr acestui stat fantoma n-a vazut nimic……
Este bine ca se fac lucrarile necesare acolo unde au fost probleme cu inundatiile anii,trecuti. Seceta care s-a instalat da de gandit,de aceea gospodarul ” face vara sania,si iarna car”!
De la începutul anului 2020 au loc lucrări de asigurare a capacității de tranzitare a debitelor pe diverse cursuri de apă, atât din județul Timiș, cât și din județul Caraș-Severin. ABA Banat „pune la treabă”, pe lângă oameni și utilajele din dotare: buldoexcavatoare, buldozere, excavatoare cu braț lung, camioane cu platformă, autobasculante, motocositoare, defrișătoare.
Da a ramas BOJINU fara bani..trebuie sa miste rapid ceva ca doar cu utilajele din firma sa se fac lucrari de amenajare.GUVERNARE TREZESTETE…Aceste CAPUSI ard gazu de pomana pe banii nostri.Ce cauta in asa cladre in Timisoara,ce cauta toti soferii cu masinile zilnic acasa si circuland in interes personal non stop cand acestea ar trebuii parcate la sediu,si rad in fata organelor de control ca ei au voie sa se fataie unde vor cu masinile pe banii bugetului si asa cum e. Guvernanti-lor si aici e un robinet deshis non-stop de cheltuiala-a banului public.
Curățăm 600 de metri din lungimea unui rîu cînd este in totalitate colmatat,minte de buldozerist și om care cheltuie bani statului acuma in plină fază de epidemie. Chiar nu vrei să stai acasă căci esti pensionat de cîțiva ani,nu ai supt financiar destul .Nu există rușine și bun simț..