Proiectul, finanţat de Uniunea Europeană în mare majoritate, vizează schimbarea reţelelor utilitare şi refacerea arterelor de circulaţie în patru pieţe publice (Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Ţarcului) şi 10 străzi (Str. Sergent C-tin Muşat, Str. Vasile Alecsandri – pe tronsonul dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii, Str. Lucian Blaga – tronsonul dintre Piaţa Libertăţii şi Piaţa Huniade, Str. Florimund Mercy – integral, Str. Francesco Grisselini – integral, Str. Radu Negru – integral, Str. Fără Nume – integral, Str. General Praporgescu – integral, Str. Enrico Carusso – integral, Str. Eugeniu de Savoya – integral).
Valoarea proiectului este de peste 69 de milioane de lei, din care Primăria Timişoara va suporta doar 2 la sută. Deocamdată, însă, proiectul este blocat la Bucureşti, iar lucrările nu vor începe mai devreme de anul viitor.
“În Piaţa Unirii avem un proiect european care a fost depus la Ministerul Dezvoltării de mai multă vreme. Şi ni s-a spus că se va iscăli şi am crezut că va începe în acest an, asta însemnând în vară. Din păcate, proiectul nu a fost nici în momentul de faţă iscălit şi e clar că nu vom mai începe în vară”, a afirmat primarul Gheorghe Ciuhandu.
În timpul lucrărilor, care vor dura cel puţin un an şi jumătate, timişorenii vor trebui să găsească o nouă zonă de petrecere a timpului liber.
“Lucrările acolo vor dura destul de mult. Sunt şi reţele utilitare, trebuie să obţinem şi descărcarea arheologică pentru că e sit istoric, acolo e piaţa centrală din secolul 18 şi s-ar putea să găsim tot felul de rămăşiţe istorice cu valoare arheologică care vor trebui prezervate şi o să dureze cel puţin un an şi jumătate”, a mai afirmat primarul Timişoarei.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!