Până acum, aceste lucrări se corectau în judeţ, în cinci centre stabilite, una dintre măsurile de siguranţă fiind ca din comisiile de corectare din aceste centre să nu facă parte profesorul care i-a predat elevului la clasă.
Lucrările asupra cărora erau depuse contestaţii la finalul examenului naţional se trimiteau într-adevăr în alte judeţe. Acum, propunerea venită dinspre minister ”spune” că toate lucrările vor fi corectate în alte judeţe. Practic, la finalul examenului, lucrările vor pleca, sub pază, într-un alt judeţ, spre o comisie de corectare, care este trasă la sorţi.
Lucrările din Timiş ar putea fi corectate la Arad sau la Iaşi, depinde cum decid… sorţii. Conform unei declaraţii făcute de Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar la Ministerul Educaţiei, lucrările scrise ale celor care susţin examenul de Bacalaureat ar putea fi strânse în centrul judeţean şi trimise într-un alt judeţ, sub pază, cu ajutorul Jandarmeriei.
Se va realiza şi o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.
„Este dorinţa ministerului şi probabil că aşa se va întâmpla. Deocamdată nu am primit nimic oficial. Este o măsură de siguranţă în plus, dar dacă lucrările se corectau în Timiş sau în altă localitate, din punctul meu de vedere, organizarea nu ar fi avut nicio problemă”, spune Aura Danielescu, inspector şcolar general de Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!