Edilul Timișoarei a avut o întâlnire cu mai mulți arhitecți și peisagiști, pentru a-i consulta practic cu privire la noua înfățișare a zonei Cetate. Concluzia este clară: se va face o analiză și se va vedea dacă mai este nevoie de bănci, pomișori sau jardiniere. Oricum, lucrările nu sunt gata, pentru că în Cetate s-au desfășurat două proiecte, cel implementat de Romprest, care a fost deja inaugurat și este în plină desfășurare recepția, și cel implementat de firma Corint, care… pune în valoare descoperirile arheologice.
„După ce lăsăm să fie folosit centrul istoric în noua amenajare, vom face o analiză să vedem unde se impun eventual dotări suplimentare cu mobilier stradal, respectiv dotări cu jardiniere cu flori. Deocamdată supervizăm ce se întâmplă, vedem care sunt nevoile, vedem ce-și doresc timișorenii mai mult și apoi venim putem veni cu unele completări la echiparea actuală a acestui areal. Evident că ce se face trebuie să fie la acest nivel, care nu afectează nimic din ce este făcut, este un proiect cu finanțare din fonduri europene nerambursabile. Dar să se posteze bănci în plus, jardiniere cu flori, lucruri de genul acesta, sau chiar unii arbuști, asta se poate face, însă nu este în pripă. Vom face în măsura în care vom constata că ar fi binevenit să facem acest lucru. Din echipa consultată fac parte arhitecții care au elaborat proiectul respectiv, care sunt și mai interesați decât oricine de o cât mai bună rezonanță a ceea ce s-a făcut acolo cu așteptările timișorenilor”, a explicat, marți, primarul Nicolae Robu.
Potrivit edilului, completările de copăcei, mobilier urban sau jardiniere se vor face cu bani din bugetul local, dar nu e vorba de sume mari.
„Poate fi vorba de câteva bănci în plus, de un număr de jardiniere, de ceva arbuști, nu știm încă. Dar nu se pune problema de sume mari, se vine doar cu completări la ceea ce este făcut, dacă se va considera că este necesar”, a completat edilul-șef.
Robu: Ca să remedieze erorile, firma trebuia să trimită angajați din Alba Iulia
Cât despre erorile de amenajare descoperite și prezentate de Tion.ro în centrul Timișoarei, cum ar fi plăcuța cu numele de stradă pusă pe o clădire pe cale să se demoleze, plăcuța cu numele de stradă pe o stradă care are alt nume sau indicatoarele care ne îndrumă total aiurea, primarul Timișoarei spune că… se vor remedia.
„Sigur că toate acestea sunt greșeli care trebuie remediate urgent. Se vor remedia. Toate acestea sunt făcute în cadrul proiectului 2, să ne înțelegem, este vorba despre o lucrare nerecepționată, este un proiect în lucru”, a mai spus edilul-șef.
Primarul Nicolae Robu le explică timișorenilor de ce nu s-au remediat și greșelile de amenajare. Firma Corint, care este din Alba Iulia, ar trebui să-și trimită oamenii de acolo să îndrepte erorile. Asta costă însă.
„Cum lucrează o astfel de firmă: își trimite niște muncitori să monteze un stâlp și niște indicatoare. Când ajunge într-o anumită etapă a acestei lucrări își trimite și unii de alt nivel, care trebuie să lucreze la nivel de finețe, să orienteze corect acele indicatoare… Nu s-a ajuns în această fază. Este neplăcut intervalul dintre montarea grosieră a unor astfel de indicatoare și momentul în care reprezentanții firmei vin să facă toate ajustările de finețe pe formula din proiect este prea mare. Asta ar trebui să se întâmple, dacă nu de la o zi la alta, atunci într-un interval de câteva zile. Or, iată că a trecut mai mult de atunci. Deci este în sarcina firmei Corint care efectuează lucrarea să termine tot ce a rămas mult mai devreme decât luna iunie, ci probabil în câteva săptămâni, dacă vremea ne lasă în pace. Firma ar fi trebuit să fie mai atentă la aceste aspecte și să-și trimită oamenii, chiar dacă asta costă, că trebuia să-i trimită de la Alba Iulia pe cei care au în sarcină să facă aceste ajustări. Or, ei și-au planificat să facă mai multe lucruri deodată, nu numai această treabă, ceea ce nouă ne creează o problemă printr-o anormalitate care apare în ochii oamenilor”, a explicat Nicolae Robu.
Așadar, cel de-al doilea proiect desfășurat în centrul istoric al Timișoarei va fi gata mai devreme de 30 iunie, dacă este să ne luăm după promisiunile autorităților locale.
Articole pe aceeași temă:
Imaginea zilei din Timisoara: placuta noua cu numele strazii pe o ruina din Cetate
Eroare marca Primaria Timisoara: indicatoare si placute de strada puse aiurea in Cetate
Incotro e Bastionul Theresia? Primaria Timisoara s-a ratacit in centru
Citiți principiile noastre de moderare aici!