„Lucrările la Materniate se află în grafic, structura de rezistență este realizată până la plăcile peste etajul 3, placa de beton peste ultimul nivel a fost turnată pentru corpul A, iar la corpul B se lucrează în prezent la cofrare și armare pentru turnarea plăcii. Au fost realizate închiderile exterioare cu zidărie de BCA de la parter până la etajul 3, iar până la sfârșitul lunii noiembrie va fi finalizat și etajul tehnic. Instalațiile interioare sanitare, termice, ventilații și rețeaua de țevi pentru fluide medicale sunt finalizate în proporție de 90% pentru nivelul subsol, urmând ca pe timpul iernii lucrările să continue pe nivelurile superioare. Constructorul s-a angajat ca tâmplăria exterioară și instalarea pereților-cortină să fie finalizată în cursul lunii decembrie, pentru a facilita continuarea lucrărilor la instalații și finisaje interioare în sezonul rece”, anunță reprezentanții instituției.
Cum va arăta noua maternitate
Demisolul va găzdui policlinica și zona de primiri urgențe. Va exista și o zonă administrativă, cu vestiare, și o zonă de sterilizare a echipamentului. La primul etaj va fi amenajată zona de fertilizare in-vitro, cu frigiderele de păstrare a materialului genetic. La etajele 2 și 3 vor funcționa secțiile de Obstetrică – Ginecologie. La etajul 4 vor fi amenajate sălile de naștere și zonele pentru nou-născuți. Maternitatea va avea o centrală proprie pe gaz, iar secundar va fi conectată la rețeaua de termoficare a orașului.
Noua unitate sanitară va avea 126 de paturi împărțite pe zonele ATI, Obstetrică și Ginecologie. Spitalul Județean Timișoara va dota maternitatea cu echipamente de ultimă generație, dar și cu mobilier.
Se pune accentul, în primul rând, pe siguranța viitorilor pacienți pe care îi va găzdui. Se țintește pentru reducerea numărului de infecții nosocomiale, prin atenta împărțire a spațiului, precum și prin sterilizarea instrumentarului și așternuturilor care pot fi refolosite. În plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric pentru evitarea anumitor accidente.
Proiectul noii maternități este susținut prin finanțare nerambursabilă, în cadrul unui proiect european România-Ungaria („Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și Clinica de pediatrie din Szeged”), dar și prin fonduri primite din bugetul de stat, respectiv de la Consiliul Județean Timiș.
Lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara au început în luna iulie a anului trecut. Clădirea este ridicată pe terenul dintre Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria și va avea o suprafață utilă de 4.761 de metri pătrați.
Investiția pentru noua maternitate se ridică la peste 65 milioane de lei. Conform contractului, maternitatea trebuie să fie gata în doi ani de la începerea lucrărilor, deci în vara anului 2023.
Pe aceeași temă:
FOTO. Noua maternitate de la Spitalul Județean a ajuns la etajul IV din construcție
Trimite articolul
XINTREB PENTRU UN PRIETEN.ESTE VORBA DE MATERNITATEA DE PE BOGDANESTI? ANUNTATA CU SURLE SI TRAMBITE DE DOMINIC FRITZ.SAU AM INTELES GRESIT?
-
Scrie clar “noua maternitate ce se construiește lângă Spitalul Județean” .
Sincer, eu nu inteleg de ce nimeni nu pune urmatoarea intrebare: cum se face ca atunci cand e vorba de cladiri rezidentiale sau de spatii de birouri constructia se face de N ori mai repede decat in cazul unui corp de spital sau a unei sosele de centura? Oare, pentru ca asta se doreste …