„Suntem pregătiţi, sigur că da. Viceprimarul Dan Diaconu s-a ocupat de această problemă (…) M-a asigurat că totul este pregătit. Sigur că noi ne dorim să ningă cât mai târziu, să ningă cât mai puţin. Dacă înainte de a deveni primar, atunci când apăreau primii fulgi spuneam <<O, ce frumos, a început să ningă>>, şi o făceam cu mare bucurie, acum, după ce am ajuns primar, dacă văd fulgi zic <<Aoleu, a început să ningă…>>”, a mărturisit, marţi, Robu.
Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că în această iarnă numărul străzilor pe care vor interveni cei doi operatori, Retim şi Drumuri Municipale, pentru deszăpezire şi combaterea poleiului, a fost extins comparativ cu anii anteriori, dar asta nu înseamnă că va fi curăţat tot oraşul. În programul de deszăpezire sunt cuprinse acum 610 străzi dintr-un total de aproximativ 1.100, faţă de 423, câte erau în anii trecuţi, potrivit autorităţilor locale. Prioritate vor avea, şi în această iarnă, principalele artere de circulaţie şi marile intersecţii, podurile ce traversează canalul Bega, traseele mijloacelor de transport în comun şi piaţetele oraşului – Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian etc.
Cât despre cum a decurs această activitate iarna trecută, primarul Nicolae Robu îşi menţine nota dată, 8,5, pentru cum s-a făcut deszăpezirea pe principalele artere, şi le reproşează încă celor care l-au ironizat înţelegând că nota pe care a dat-o a fost una generală, pentru întregul oraş, că… „stau prost la capacitatea intelectuală”.
„Eu spuneam că pe marile bulevarde deszăpezirea a fost făcută foarte bine, pe străzile principale, şi am dat acea notă, care a fost foarte corect dată. După capul unora s-a considerat că acea notă este o apreciere generală a deszăpezirii în tot oraşul. La trotuare a fost o problemă foarte gravă şi ţineţi minte că eu am dat nota 3 la trotuare, că eu dau notele obiectiv (…) Anul acesta sperăm să fie mai bine, am cumpărat şi acele freze”, a mai afirmat edilul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!