ANI l-a declarat incompatibil pe Adrian Lulciuc întrucât firma privată la care acesta era asociat a încheiat mai multe contracte cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, în mandatul său din perioada 2016-2020.
„În perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, trei contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, a transmis ANI în urmă cu opt luni.
În art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 se menționează: „consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective”.
Adrian Lulciuc, care a obținut un nou mandat de consilier local pentru perioada 2020-2024, a transmis atunci pentru Tion că va face toate demersurile legale pentru a clarifica situația în instanță, întrucât în perioada respectivă era doar asociat al firmei, fără a avea puterea de a lua vreo decizie.
Acum, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Timișoara a respins cererea lui Adrian Lulciuc prin care alesul local solicita anularea raportului de evaluare întocmit de ANI.
„Solutia pe scurt: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Lulciuc Adrian Răzvan, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată, ca nesolicitate în faţa acestei instanţe. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Timişoara”, se arată în decizia Curții de Apel Timișoara.
Adrian Lulciuc a declarat, miercuri, pentru Tion, că respectă decizia instanței și așteaptă motivarea, apoi va decide dacă face sau nu recurs.
Trimite articolul
XDeja lumea nici nu se mai revolta la coruptie si conflcte de interese. E normal. A ajuns normal, sub PNL si PSD.
Drept dovada ca vor vota cu doua maini aceste doua grupari de crima organizata care poarta pompos numele de partide.
Alineeeeeeeee, hai sari in apararea lui cu niste motive puerile. Fa-te putin de ras.
Nicolae sforarul si grupurile d einterese din preajma lui. Bien oe fac useristii ca ii miaintarca.
Penibil. Un prost. In loc să pună și el firma pe mama, copil, verișor etc că alții să fie legal. Nu? Toți știm că așa se face și din când în când mai apare cate un prost care ratează și alți câțiva prosti care se mira.
Sincer nu susțin, dar nici nu mi se pare vreo problema. Contractele trebuie verificate. Dacă prețurile nu sunt umflate, contractul e respectat ca și termen și calitate nu vad problema.
România e singura țară din UE care are dileme din astea existențiale. Să nu facă consilierul contract cu firma lui, să nu muncească pe lângă funcționarul, să completeze declarații de avere și așa vor fi cinstiti și săraci. Ciuciu. Nici una din condițiile astea tâmpite nu exista in vest și ce să vezi că aia sunt și mai cinstiți decât noi!
-
Exsta peste tot, se cheama conflict de interese si e ilegal. Asa cum e ilegal si la noi. Dar na, 33 de ani de USL a facut conflictul de interese si coruptia sa fie lucruri normale pentru unii.