Inițiată de către Patriarhul Daniel în 2009, tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim continuă și în acest an.
Avionul special care a adus Lumina Sfântă a aterizat pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, sâmbătă, la ora 20:30.
În România, Lumina Sfântă ajunge de la Ierusalim, tot cu un avion pe Aeroportul Otopeni din București. De acolo, este dusă mai departe în țară de reprezentanții eparhiilor Patriarhiei Române.
Anual, o delegație de la Mitropolia Banatului se deplasează în Capitală pentru a prelua Lumina Sfântă și o aduce la Timișoara. De aici este distribuită către biserici și oferită credincioșilor la Slujba de Înviere în noaptea de sâmbătă spre duminică.
„Mă bucur și de această dată că Dumnezeu își arată în continuare dragostea pentru întreaga umanitate și acest mare praznic al Bisericii Ortodoxe, la Sfântul Mormânt, Domnul trimite Sfânta Lumină. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Părintelui Patriarh, de ani buni este această tradiție de a aduce Sfânta Lumina de la Ierusalim și acum, cu binecuvântarea Înaltului Ioan, Mitropolitului Banatului, în eparhiile Caransebeșului, Vârșețului, Timișoarei, toți părinții vor avea posibilitatea să ducă Sfânta Lumină credincioșilor și să se împărtășească de acest dar al lui Dumnezeu”, a declarat, sâmbătă seara, pe aeroport, Preasfinţitul Părinte Paisie Ion – Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.
Lumina Sfânta este considerată un miracol ce are loc în fiecare an de Paște la Mormântul Sfânt de la Ierusalim.
foto: Tion
Trimite articolul
X,, lumina,, circula doar cu Mercedes
-
e logan sub acoperire
Mercedes?
Mare-i Lumina asta! Nu incape decat intr-un avion privat si un mertan urias!
Toate filmele cu Isus il arata umbland pe jos sau cu magarul si imbracat modest.
Mie imi iese cu virgula!
cam cat costa avionul privat si toata povestea asta? si cine plateste?
probabil cu banii astia se putea lua manacare pentru o luna la un orfelinat sau un azil de batrani
Daniel si prietenii…cautati ce zice manualul despre fatarnicie
-
Am mai postat: intrați pe site-ul Patriarhiei și căutați “filantropia”. Acolo vedeți toate cele făcute de biserica pe care o huliti, pentru bătrâni, copii, spitale… Dar e mai simplu să fi “gică contra” că se poartă…
Hristos a Înviat!-
Niciodata nu-i prea mult!
Daca a facut multe e de bine dar daca facea si mai multe (in locul acestui spectacol grotesc) ar fi si mai bine! -
Ce a facut mai exact?
– nu mai avem batrani saraci si amarati?
– nu mai avem copii chinuiti de soarta?
– nu mai avem conflicte in lume?
– avem spitale la fiecare colt de strada? Nu! alea-s biserici pt limitati ca tine, aproape total inutile pt societate!
– nu mai avem criminali, hoti, corupti, invidiosi, etc.?
– nu mai avem popi care se lafaie in avutie obtinuta din surse dubioase?Pana nu bifeaza macar un singur punct de mai sus, oricat ar zice ca face, e doar de fatada! Si mi-e scarba de tot ce ține de biserică si de popi care plimbă “lumini” cu avioane si merțane, in timp ce pe langa ei e prăpăd.
Credinta nu are nimic cu latrina de institutie numita biserica.
Hristos cica ar fi inviat -
Facute din banii munciti de popi?
-
am inteles, deci daca eu donez bani pentru plantat pomi, e ok sa arunc baterii in ocean, da?
-
-
muuult mai putin decat plateste agentia de voiaj “ficusul fericit” pe deplasari aiurea prin lume. poate chiar mai putin decat o deplasare cu tot “aparatul” pana la sibiu(spp, cazari…) Si am inteles ca urmeaza niste multe deplasari prin america de sud. Noroc ca sunt secretizate costurile.
Si asta macar aduce bucürie si speranta unei parti importante din cetateni, spre deosebire de agentia “ficusul…” care bucüra doar doi turisti de lux. eh, si aia doi s-au ocupat de niste copii, unul “doar sofer”, alalalt “doar translator”.
Poti sa compari cele 2 macar ca si cum ai compara doua “investitii”, te uiti si la “return of investment”: una ii apropie pe oameni de biserica, poate doneaza, poate cheltuie pe diverse, se bucüra, devin poate mai buni(multi macar dau de pomana cu ocazia asta), alalta… vedem clar rezultatele politicii externe, vize sua, schmenghen, colonie economica si ce mai vrei
Despre cat “cheltuie” biserica pe filantropie, poti gasi multe multe informatii “pe net”.
Nu toti sunt sfinti nici in biserica, sfintenia cred ca e complicata, dar hai sa incercam sa pricepem treaba cu talharul de pe cruce care se caieste. eu n-am prea priceput-o, dar mai incerc.
Oamenii chiar mai cred asta? Atatia bani cheltuiti, risipiti efectiv… pentru un spectacol ieftin. Deschide-le ochii, doamne!