La probă vor putea participa candidaţii din sesiunea curentă, care au participat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, precum şi cei din sesiunile anterioare, care au solicitat reluarea probelor nepromovate. Accesul elevilor în sălile de examen se face pe baza actului de identitate, în intervalul orar 7.30-8.30, fără manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
După comunicarea subiectelor, candidaţii vor avea la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea lor, însă nu vor putea părăsi sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. Pentru fiecare probă au fost elaborate 10 variante de subiecte. Conform deciziei Comisiei Naţionale pentru Bacalaureat, extragerea numărului variantei de subiecte pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2010 nu are caracter public. Comunicarea acestuia va avea loc după încheierea fiecărei probe în parte, iar baremele de evaluare vor fi postate pe internet, în fiecare zi în care se desfăşoară probe scrise, la ora 14.30.
Marţi, candidaţii proveniţi de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă maternă. În zilele următoare, respectiv 30 iunie şi 2 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi cea la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării. Prima afişare a rezultatelor de la Bacalaureat va avea loc duminică, 4 iulie, până la ora 16. În aceeaşi zi, pe segmentul orar 16- 20, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 6-7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!