Fie că au folosit ca ingredient principal carnea de miel, vită, vânat sau chiar soia, toţi maeştrii bucătari au anunţat că reţeta lor, secretă bineînţeles, este cea câştigătoare. Pentru participanţi, pregătirile au început încă de ieri, când au cumpărat carnea şi toate ingredientele necesare. Apoi, sâmbătă în zori de zi, a început pregătirea legumelor. Focurile au fost pornite imediat după prânz, însă un asemenea fel de mâncare nu se face foarte uşor. Aşa că vizitatorii au salivat ore întregi lângă ceaune.
„Nu pot să îţi spun secretul. Dacă ţi-l spun, trebuie să te împuşc. O tocăniţă bună se face cu multă ceapă, ardei, carne şi mult suflet. Şi răbdare, dar răbdarea merge cu o bere, cu o pălincă bună. Pentru că suntem într-un concurs, trebuie să ne grăbim un pic, dar va ieşi ceva bun. Locul doi sau trei nu cred că iau, dar locul întâi, sigur!”, ne-a declarat Nicu Ardelean, unul dintre competitori.
Festivalul continuă la Dumbrăviţa cu muzică populară şi multă voie bună, iar dacă vă grăbiţi poate mai prindeţi o porţie din tocăniţa câştigătoare.
Alte articole pe aceeași temă:
Se incing ceaunele la Dumbravita: sambata are loc Festivalul Tocanitei
Citiți principiile noastre de moderare aici!