Ioan Talpoş a condus Universitatea de Vest din Timişoara timp de patru ani. Printre realizările lui Tapoş se numără faptul că a dublat sumele pentru bursele acordate studenţilor, dar şi faptul că în perioada mandatului său cinci programe de master de la FEAA au fost incluse în top 100 mondial.
Ioan Talpoş a făcut şi un top trei cu principalele sale realizări. „Am pus procesul de învăţământ la toate cele trei cicluri pe coordonate fireşti în sensul că toate programele de învăţământ au fost analizate astfel încât la evaluarea ARACIS, universitatea a obţinut ceea ce nu avea, adică evaluare instituţională ARACIS, grad de încredere ridicat. A doua realizare este câştigarea proiectului ICAM care a fost câştigat de echipa pe care eu o conduc. Proiectul ICAM aduce o finanţare de aproape 9 milioane de euro la care se va adăuga finanţarea universităţii, bani cu care vom edifica un Institut de Cercetări Avansate de Mediu. Cel de-al treilea obiectiv major este reuşita punerii la punct a investiţiei cu privire la căminul studenţesc de 660 de locuri”, ne-a spus Ioan Talpoş.
Legat de nerealizările sale acesta a precizat: „Una dintre nerealizări este faptul că nu am reuşit să începem investiţia în campusul Oituz, […] dar faptul că la nivelul României pentru Programul Operaţional Regional nu mai există fonduri ne-a împiedicat să începem acest proiect. […] O mare mâhnire este faptul că la o clasificare, cu care nu sunt de acord, care s-a făcut din condei, din birou, fără o analiză concretă a datelor, Universitatea de Vest a fost inclusă în categoria B. Chiar dacă a fost pusă pe primul loc în această categorie totuşi ea este o universitate de elită a României, este singura în zona galbenă a cercetării, ori nu îţi puteai permite ca având o singură universitate în această zonă să o bagi în zona B şi nu în C, aşa zisele universităţii de cercetare ştiinţifică avansată şi de educaţie”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!