Sunt două săptămâni de când vă arătam imagini cu Parcul Rozelor, care au stârnit nenumărate nemulțumiri pe rețelele sociale. Acestea înfățișau buruieni crescute în voie lângă trandafiri, iarbă îngălbenită și un gard viu cam uscat. Primăria Timișoara spunea atunci că gardul viu a fost afectat de dăunători, iar cei de la Horticultura s-au angajat să ude mai des plantele din Rozelor.
Tot în aceeași perioadă s-a aflat că jardinierele din centrul orașului au rămas goale o perioadă, iar primăria a anunțat că vrea plante perene de la toamnă, care să reziste mai mult.
Acum arată dezolant Parcul Justiției, una dintre mândriile fostei administrații, care atrage în fiecare primăvară o sumedenie de timișoreni dornici să fotografieze lalelele și narcisele înflorite. Angajații Horticultura au curățat rămășițele de la florile uscate, dar gazonul arată ca un câmp. Iarba e uscată pe suprafețe mari, iar sistemul de irigație nu funcționează.
Vine grădinarul-șef
Potrivit reprezentanților primăriei, sunt probleme cu sistemele de irigație în mai multe parcuri din zona centrală, dar acestea nu sunt noi, așa că se face o anchetă.
„Problemele de irigație din mai multe parcuri din zona centrală a Timișoarei sunt multiple și datează de mai mulți ani. Din aceste motive, conducerea primăriei a început o anchetă care va stabili din ce cauză aceste probleme s-au perpetuat an de an și care este cea mai rapidă soluție pentru activarea sistemelor de irigație”, spune Bogdan Marta, consilier personal al primarului Dominic Fritz.
Rămâne de văzut ce va arăta ancheta începută de primărie, dar un lucru este cert. Reprezentanții PMT așteaptă cu nerăbdare ca orașul să aibă un grădinar-șef, care ar trebui să rezolve toate problemele de acest fel.
„Problemele apărute în ultimele luni în domeniul spațiilor verzi și întreținerii parcurilor ne întăresc convingerea că municipalitatea timișoreană are nevoie de oameni noi, profesioniști în acest domeniu, oameni dedicați acestei meserii. De aceea, pregătim scoaterea la concurs a postului de grădinar-șef”, a mai spus Bogdan Marta.
Parcurile din centrul orașului, dar și spațiile verzi, ar trebui să fie îngrijite de societatea primăriei, Horticultura. Parcul Justiției a fost reabilitat în anul 2015, cu aproape jumătate de milion de euro.
editor Dan Oancia
foto: Adrian Ionescu
Pe aceeași temă:
Plante și flori autohtone în Timișoara. Primarul Fritz vrea o viziune mai modernă și mai ecologică
FOTO: Parcul Rozelor, iar ca o junglă urbană. Primăria Timișoara „a dispus remedierea problemelor”
Trimite articolul
XNu se uda niciunde , in anii trecuti umbla cisterna si uda scuarurile si copacii
-
Ancheta lu pește… În Parcul Copiilor e defect sistemul de udare DE PESTE UN AN DE. ZILE… 🙉😠 DEMISIA DOMNILOR, LIPITORILOR pe bani publici, din taxele, banii nostri!!
Parca apa de la Aquatim nu e buna sa uzi cu ea florile si zona verde, sau este inmterzis, ….cred ca daia se ususca florile, are ceva apa in ea, poate prea mult clor.Sa sape foraje pentru apa de udat florile si nu se mai usuca, nu …..
Din ancheta in ancheta pina la dezastrul final.
Anii trecuti nu era aceasta problema. Eu zic ca Robu e de vina
-
Pai cam asta incearca sa ne spuna voalat fostul jurnalist tion Bogdan Marta, cooptat printre cei ZECE consilieri ai lui Fritz, asta asa ca o premiere pentru ajutorul imens in campania anti-Robu data de tion in ultimii ani. Presa manipulatoare si partinitoare este direct vinovata pentru alegerea unui incompetent in pozitia de primar. Si partea mai dureroasa-i ca trece anul si lumea tot il lauda pe Fritz care in neputinta sa nici macar proiectele lui Robu nu le poate contiuna. Ce sa mai vorbim de amenda colosala luata de Colterm si de zero realizari si proiecte de pana acum. Ultima vrajeala si text usrist este ca dansii nu pot repara intr-un an ce s-a stricat in 30. Sa intelegem ca au nevoie de 31 de ani pentru a uda iarba, planta niste flori, matura orasul si astupa niste gropi? Jale!
Pana se cearta ei si arunca alti bani pe anchete, sunt zone care arata mai bine anul asta, deoarece nu mai tund si rastund excesiv, cum faceau in alti ani, pe cheltuiala bugetului public. Sunt, e adevarat si zone cu iarba sau flori uscate, insa am o nelamurire – oare nu cumva anterior, ce se usca – inlocuiau, si nu faceau publica procedura? Ca evident, costa extra… Zic de flori… Unde era iarba o udau mai des, sau udau cu adaos de substante hranitoare. Stiu ei ce au facut, si ce nu mai fac acuma… Cand elementele de spatiu verde au nevoie de intretinere continua, ca nu rezista altfel… orice miscare costa.
E stare de urgenta, cisterne cu apa pentru ca altfel se usuca copaciii de pe marginea drumului, primarul trebuie sa se miste rapid
La 40 de grade s-a uscat iarba … Fara constatarea asta eram pierduti… Cum naiba si-au dat seama aia de la primarie ?
eu vreau sa-l iau pe boul ala de gat, imbecilul ala care a decis sa dea cu stropitoarele pe trotuare, sa ma loveasca noaptea. vreau sa-l sugrum pana se face albastru
Acum si udatul a devenit o stiinta? Vina e la Hornicultura in primul rand si a primariei ca nu a dat cu biciul daca altfel nu se poate. Ar trebui probabil si zburati cativa
Dle Fritz, ca primar nu ne sunteți, scutiți-ne de anchete. Pt ca noi nu facem anchete când va plătim taxe și impozite !!! Orașul asta este rusine, o mizerie, cu parcuri părăsite, uscate, buruieni, fără alei, fără pavaje, străzile și bulevardele sunt pline de gropi, străzile nematurate, flori lipsa cu desăvârșire, Politie total absenta, pentru ca stau in birouri, trafic haotic, se circula pe contrasens, se trece pe roșu, santiere parasite (vezi sens Sudului cu Lidia), se parchează pe trotuare și spații verzi și in curbe, etc etc. Și voi din banul public faceți anchete și îngroșați structura de personal la Primărie, cu incompetenți care plimba hârtii in loc sa digitalizati, angajați consilieri inutili, etc etc etc. RUSINE ACESTEI ADMINISTRAȚII !!!! Nu avem nevoie de anchete, avem nevoie de REZULTATE, de proiecte mari, de business-uri atrase, avem nevoie sa prindem din urma Oradea, Clujul, Brașovul !!!!! RUSINE !!!! Pe banii noștri !
Sugerez primarului sa îi contracteze pe cei de la Banca Mondiala sa le explice cum funcționează un furtun.
Primăria Timișoarei e de vina, nu Dumnezeu și canicula. Pentru ca se stropește cu fel și fel de chimicale în zona.
Frizulica APA nu anchete!
Fact: Iarba conteaza mai putin. Isi revine cand o sa ploua. Pomii uscati, nu. Cei care aveti pomi in fata casei, a blocului, hai sa-i udam. Vedeti ca primaria nu-i uda. Tot noi beneficiem de ei. Inca ceva: Va fi multa ambrozie. Este plin inclusiv in scuarul fin 700, Spit. de ochi.
-
De acord, eu umblu cu sticle de 2 litri dupa mine, ud cat pot dar tot cred ca e nevoie de cisterne, s-au plantat multi copaci in ultima vreme, foarte bine, dar trebuie si udati din cand in cand cu cisterne, nu cu sticla, dar sa facem si noi ce putem.
Pe vremea lui Robu sa mor daca am vazut asa ceva!
Ce anchete Domnule Primar???Scoateti cisternele alea de apa din hibernare si mai si le folositi!!Ca in istoria transportului in comun in Timisoara exista si tramvai cisterna de udat.Si acuma nici macar masini cisterna la udat nu vezi!!Dar de unde sa le stiit Dumneavoastra ca pe timpurile acelea faceati pisu in nisip si faceati chiftelute din nisip in Padurea Neagra dar mai unde este Timisoara
Pai cu asa incompetenti la conducerea TM, chiar isi mai face cineva iluzii?
Deci, eu, in privat, daca am nevoie de un post nou, nu imi ia mai mult de o zi sa il pregatesc, inclusiv cu fisa postului si atributii facute.
A trecut deja o luna de cand astia tot pregatesc postul de gradinar, timp in care deja i-au imputat cam toate problemele aparute.
Cu ce naiba am gresit noi timisorenii sa avem parte de asemenea dezastru administrativ?
Pai nu-i Fritz gradinarul sef ? Nu este el gaura din gogoasa ?