În luna aprilie au fost demarate primele controale la centrele de permanență din Timiș. Prefectul Mihai Ritivoiu a numit atunci o comisie mixtă de control alcătuită din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș și ai Prefecturii Timiș.
În iulie, primul raport al raportul comisiei mixte de control a scos la iveală faptul că valoarea prejudiciului (sume nejustificate) pe anul 2021 este de 1.372.920 lei, reprezentând 26% din totalul sumelor alocate pentru cheltuielile administrative.
Conform datelor din raport, în Timiș erau 47 de centre de permanență (1 la 14.500 de locuitori), de trei ori mai multe decât în alte orașe ale țării. În județul Cluj, spre comparație, sunt doar patru centre de permanență.
Prefectul Mihai Ritivoiu a anunțat, miercuri, că în urma unei analize serioase a centrelor de permanență, din cele 47 existente, 25 vor fi desființate începând cu data de 1 decembrie.
În Timișoara, din 17 centre vor rămâne șase, iar la Lugoj, din patru centre va rămâne unul singur.
„Un centru ne costă 480.000 de lei în fiecare an. Am dispus o analiză strictă, am discutat și cu domnul ministru Rafila (n.r. – Alexandru Rafila, ministrul Sănătății). Din 47 de centre, 12 au fost reorganizate, zece sunt în curs de organizare, iar 25 de centre se desființează de la 1 decembrie. Deschidem noi centre în estul județului, primul va fi la Nădrag. 12 milioane de lei vom economisi în fiecare an. Centrele de permanență sunt o extensie a medicilor de familie”, a anunțat, miercuri, prefectul Mihai Ritivoiu.
Acesta le-a mulțumit reprezentanților comisiei mixte că și-au făcut treaba și nu au cedat presiunilor la care au fost supuși în ultimele luni.
UPDATE. Se va face o repartizare echilibrată a unităților care asigură asistența medicală primară în Timiș
Reprezentanții DSP Timiș au declarat pentru Tion că intenția instituției este ca în viitor să se realizeze repartizarea echilibrată a unităților care asigură asistența medicală primară pe întreg teritoriul județului Timiș.
„Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș a pus în aplicare noile prevederi legale privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență, efectuând o analiză a activității centrelor de permanență din județul Timiș bazată pe criteriile de arondare numerică a populației la un centru urban/rural, precum și gradul de adresabilitate al populației la acesta. Prin urmare, din cele 47 de centre de permanență existente, 12 centre au fost reorganizate conform noilor prevederi, 10 centre sunt în curs de reorganizare, iar celelalte 25 centre vor fi desființate prin decizie emisă de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică. Se urmărește ca pe viitor să se realizeze repartizarea echilibrată a unităților care asigură asistența medicală primară pe întreg teritoriul județului nostru”, ne-a declarat Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.
Pe aceeași temă:
Centrele de Permanență din Timiș, luate la control. Unele ar putea fi desființate
De trei ori mai multe centre de permanență în Timiș față de alte județe. Unele ar putea fi închise
Trimite articolul
XInca un mod de jefuire a banilor publici!
Oricat de mari ar fi fondurile in romanika nu vor de ajuns pentru ca imediat se fura!
Atunci n-ar trebui și CAS-ul să-l plătim doar jumătate? Numa’ zic.
nu stiu ce sa zic, am folosit pt copil de 2 ori un centru de permanenta, nu tre sa mergi la spital pt orice tampenie, personal foarte amabil chiar daca centrul ii tot cominism, doctori foarte de treaba si fara stresul din spital pe cap sa te expedieze cat mai repede….cred ca mai bine se facea o campanie de informare ca ele exista ca aia ii problema de nu au mai multi clienti
Pe bulevardul Cetăți e unul dar acum cu șantier acolo cum să ajungi? Și vă întreb ce face centrul, că nu include personal medical decât poate o asistentă medicală .
Bravo, felicitari ca le desfiinteaza trebuiau mai demult ,nici macar nu trebuiau infiitate ,bani aruncati pe apa simbeteiTot la urgenta ajungi ,mai bine ar investi in spitale
-
Centrele de permanență sunt foarte bune pentru urgențe minore, mai ales la copii mici și pacienții cronici unde se rezolva problema in 10 minute și nu se blochează urgenta la spital.
-
de ce mm ajung cazurile astea la URGENTA in spital si nu in locul potrivit? poate aia e problema
-
Pai ajungi la spital cu un copil mic pentru ca nu iti permiti sa astepti programul doctorului de familie. Centrul de permanenta este o optiune buna dar putin cunoscuta in Timisoara
-
-
Pacat, o sa se aglomereze spitalele cu , cazuri usoare care nu ar trebui sa ajunga la urgente,
Total inutile. Indiferenta, nesimtire si timp pierdut in aceste centre.
Eroii in halate albe care au participat activ la genocid prin seruri fatale sa se astepte la o judecata corecta tip Nuremberg cu executare. Asta daca nu s-au executat singuri cu serurile in care unii dintre ei au crezut.