Sunt 74 de mașini în parcul auto al Serviciului de Ambulanță din Timiș: 48 îndeplinesc normele de casare, adică sunt uzate ca și număr de ani și de kilometri, iar 46 au peste 400.000 de kilometri la bord. Ambulanțele noi, cumpărate cu fonduri europene, înlocuiesc o parte din vehiculele care necesită casare. Cele 13 ambulanțe noi vin din direcția Ministerului Sănătății. Ultimul vehicul special de la Ministerul Sănătății destinat județului Timiș a venit în anul 2014. Serviciul de Ambulanță a primit patru salvări anul trecut, de la Consiliul Județean Timiș.
„Preocuparea noastră pentru îmbunătățirea parcului auto este constantă deoarece în joc sunt viețile cetățenilor, iar până la sfârșitul lunii martie un nou lot de ambulanțe noi vor ajunge în Județul Timiș. Cele 13 autospeciale fac parte dintr-un program al Guvernului României, finanțat din fonduri europene. Nu doar Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a primit echipamente noi la sfârșit de an, ci și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat i-au fost repartizate trei autosanitare SMURD noi, care sunt dotate cu aparatură performantă şi tracțiune integrală”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Cele trei SMURD-uri au ajuns deja la Detașamentul de Pompieri Lugoj, la Punctul de lucru Giroc și la Stația de Pompieri Sânnicolau Mare și au participat la primele intervenții.
Ambulanțele B1 și B2 sunt cele care cu care se intervine cel mai mult, echipate standard pentru salvarea vieților, cu echipament de resuscitare, aparatură de monitorizare și altele, B1 fiind cu medic, iar B2 cu asistent la bord. Ambulanțele de tip C sunt cele de Terapie Intensivă, cu medic la bord și mai mari ca cele de tip B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!