Cu ajutorul acestor fonduri europene pot avea loc îmbunătățiri inclusiv la nivelul managementului școlii, scopul fiind ca instituțiile de învățământ să dețină o anumită autonomie administrativă.
Rezultatele trebuiau transmise la începutul lunii august, astfel că data afișării rezultatelor va fi actualizată din cauza întârzierii. La nivel național, 112 școli au trecut de etapa eligibilității. Următoarea etapă este cea a evaluării calitative a proiectelor.
Instituțiile de învățământ din județul Timiș care se află pe lista intermediară a apelului PNRR:
- Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara
- Liceul Teoretic „Babel” Timișoara
- Școala Gimnazială „Checea”
- Școala Gimnazială „Martin Suboni” Jebel
- Școala Gimnazială – Mașloc
- Școala Gimnazială – Orțișoara
- Școala Gimnazială -Lenauheim
- Școala Gimnazială – Săcălaz
Fondurile europene obținute prin PNRR vor fi folosite în mai multe instituții de învățământ care vor fi alese la finalul procesului de selecție. Banii le vor permite școlilor-pilot să introducă noi caracteristici, precum elemente inovative la nivel de programe școlare, metode de autoevaluare instituțională și asigurare a calității, dezvoltarea carierei didactice și a managementului școlar și incluziunea antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) în învățământul de masă.
În cadrul apelului pot fi finanțate următoarele proiecte:
„Proiecte cu beneficiar unic – valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 200.000 euro.
Proiecte implementate în parteneriat – valoarea maximă a finanțării nerambursabile va fi calculată înmulțind numărul unităților de învățământ cu 200.000 de euro, până la maximum 1.000.000 de euro/parteneriat.”, conform documentului apelului.
Valoarea totală a apelului „Granturi pentru unitățile de învățământ pilot” este de 12 milioane de euro.
Trimite articolul
XSă caute Graphtec pe google și le vând respectivii tot ce vor prin pnrr si le oferă si consultanță sau fonduri.
-
pai si spaga cum se scoate de acolo?