Primarul a motivat că în Liga 1 sunt alte cheltuieli, deci ACS Poli are nevoie de un buget mai mare, mărirea cotizaţiei pentru clubul de fotbal fiind trecută de edilul-şef la capitolul „nevoi importante ale oraşului nostru”.
„Am făcut o rectificare de buget care acoperă câteva nevoi importante ale oraşului nostru. Vreau să subliniez că rectificarea a vizat alocarea de sume importante pentru intervenţii pe scară largă menite să repare carosabilele în oraşul nostru (…) Abia acum s-au încheiat licitaţiile cu firmele care execută aceste lucrări, drept urmare abia acum am alocat bani pentru efectuarea lor (…) Am făcut o mărire a cotizaţiei consiliului local către organizaţia nonguvernamentală nonprofit ACS Poli Timişoara, de la 4 milioane de lei pe an la 6 milioane de lei pe an. În Liga 1 sunt alte cheltuieli, inclusiv cu deplasările, sunt jucători mai valoroşi, timişorenii au putut vedea că am întărit lotul foarte mult, şi, implicit, cheltuielile cresc”, a declarat Robu.
În plus, edilul spune că banii publici nu sunt suficienţi, aşa că este nevoie şi de fonduri private la echipă.
„Prin proiectul ACS Poli noi am câştigat în mod foarte clar 900.000 de euro, reprezentând banii pe care îi primim pentru televizarea meciurilor echipei în Liga 1. Dar nu sunt suficienţi cei 900.000 de euro şi nu erau suficienţi nici cei 4 milioane de lei, nu vor fi suficienţi nici cei 6 milioane pe care îi alocăm, va fi nevoie să atragem o sumă importantă din zona privată”, a mai afirmat primarul, care a anunţat că săptămâna viitoare va avea întâlniri cu reprezentanţii mai multor societăţi private, pe care va încerca să îi sensibilizeze pentru a sponsoriza echipa Poli. Robu a declarat că intenţionează să contacteze 700 de companii şi că îşi va face timp pentru a vorbi cu toţi reprezentanţii acestor firme.
„Va fi o invitaţie lansată iniţial colectiv pentru săptămâna viitoare, în sala de consiliu local, şi vom vedea câţi vor veni. Cei care nu vor veni vor fi căutaţi individual de către mine şi invitaţi la discuţii particulare. Îmi fac timp să mă întâlnesc cu toţi”, a explicat edilul.
Robu spune că au existat şi propuneri din partea unor investitori străini în ceea ce priveşte ACS Poli, dar că aceştia ar fi vrut să preia controlul asupra echipei.
„Am avut propuneri de la investitori străini – Elveţia, Italia -, care s-au oferit să vină cu 4 milioane de euro pentru Poli, dar nu au avansat discuţiile pentru că pretenţia lor era să obţina controlul asupra clubului. Or, câta vreme eu voi avea o răspundere vizavi de acest club pe care l-am iniţiat în urmă cu un an, nimeni în afara acestor instituţii – Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi Universitatea Politehnica din Timişoara – nu va ajunge să deţină controlul asupra clubului. (…) Noi căutam sponsori (…) şi aşteptăm ca un număr cât mai mare de cetăţeni să îşi cumpere abonamente pentru meciuri şi prin cumpărarea de abonamente să devină simpatizanţi ai echipei şi coproprietari la echipă”, a mai afirmat Robu. Edilul spune că a purtat discuţii şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş pentru ca şi autorităţile judeţene să suplimenteze cotizaţia pentru ACS Poli, dar că nu este vorba despre fonduri la acelaşi nivel pentru că „la CJT bugetul este mai sărac”.
Întrebat de unde au fost luaţi banii pentru a putea fi transferaţi la capitolul „Sport”, primarul nu a putut oferi un răspuns clar.
„Noi am adunat, nu aşa punctual, să luăm dintr-un loc şi să dăm în altul, am redus finanţarea acolo unde ştiam că nu pot fi puse în operă proiectele în timpul care ne-a mai rămas în acest an şi un exemplu este pe fondurile de dezvoltare, unde sunt mai multe proiecte întârziate din cauza licitaţiilor. Până la sfârşitul anului ele nu pot să cheltuiască toţi banii care au fost blocaţi iniţial”, a explicat Robu.
Consilierul local Adrian Orza a atras atenţia că pentru mărirea cotizaţiei ACS Poli trebuie modificat şi contractul de asociere existent în prezent, care prevede alocarea sumei de 4 milioane de lei pe an.
Tot la rectificarea de buget de vineri au fost alocaţi bani pentru amenajarea imobilului din Complexul Studenţesc unde administraţia oraşului a decis să mute Clinica de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal, care funcţionează în prezent într-o clădire de pe strada Mărăşeşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!