„Această procedură a fost anulată automat, deoarece la data limită de depunere oferă nu au existat ofertanți înscriși” – este mesajul postat pe SEAP la tot mai multe licitații lansate în ultima perioadă de Primăria Timișoara. Practic, documentațiile PMT nu reușesc să atragă firme interesate de bani publici. Ultima procedură afectată: cea pentru desemnarea unei societăți care să se ocupe de rampele clandestine din oraș, pentru care s-au putut depune oferte până în 7 octombrie. Iar valoarea nu este deloc de lepădat: 7,5 milioane de euro în patru ani.
Municipalitatea voia să încheie un acord-cadru pentru servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare abandonate pe domeniul public al orașului. Punea la bătaie 35,3 milioane de lei cu TVA, echivalentul a aproximativ 7,5 milioane de euro, contractul urmând să fie încheiat pentru o perioadă de patru ani, fără posibilitate de reînnoire. Valoarea contractelor subsecvent ar fi fost de maximum 8,8 milioane de lei cu TVA/an, adică 1,9 milioane de euro/an.
Cel mai probabil, licitația va fi reluată de PMT, dar rămâne de văzut dacă se va și modifica ceva în documentație.
Puncte de colectare Retim
Până una alta, timișorenii pot scăpa de deșeurile voluminoase la cele patru puncte de colectare ale Retim, care funcționează pe Calea Torontalului nr. 94, pe str. Torac nr. 2-4, pe str. Avram Imbroane nr. 70 și în parcarea de sub Podul Calea Șagului.
În fiecare punct au fost amplasate câte trei containere de 20 mc, în care pot fi aruncate deșeuri vegetale și altele. Trei dintre aceste puncte sunt în curtea Retim. Inițial, s-a propus ca cei care depun deșeuri să prezinte neapărat buletin de Timișoara, dar s-a renunțat la idee.
Putem duce o dată pe lună 3 metri cubi de deșeuri vegetale – crengile trebuie să fie tăiate la 50cm și legate în mănunchi, iar frunzele și iarba trebuie să fie depozitate în saci, respectiv 5 metri cubi de deșeuri voluminoase de uz casnic – este recomandată demontarea/dezasamblarea deșeurilor voluminoase și 1 metru cub de deșeuri rezultate din construcții și demolări – trebuie depozitate în saci rezistenți la acțiuni mecanice.
Punctele de colectare de pe Calea Torontalului, str. Torac și str. Avram Imbroane sunt deschise de luni până vineri, în intervalul 9-19, și sâmbăta între orele 8 și 16. Cel din parcarea de la Podul Calea Șagului este deschis de luni până vineri în intervalul 9-17, iar sâmbăta, în intervalul 8-16.
Articole pe aceeași temă:
Gunoaiele de pe străzile Timișoarei ne costă 7,5 milioane de euro în următorii patru ani
Polițiștii locali împart 10.000 de flyere în zonele cu rampe clandestine de gunoaie
Trimite articolul
XPai normal ca nici dracu nu-i vine la dobitoc dupa ce platile se fac cum se fac! Hai USR, scapa-ne de ciuma galbena!!!
POLITIA LOCALA ce rol are??? patrule ZERO
Depusul gunoiului pe unde apuci este msi nou, sport timisorean.
Este un joc de-a v-ati ascunselea. Noaptea pui gunoiul si ziua te uiti daca a fost depistat si colectat de catre Primarie, sau firma pusa de primarie!
Fratilor, asa nu merge. Puneti-va si prindeti-i pe cei ce scot gunoiul pe unde apuca! Cum ca nu se poate sa-i prinzi? Intreb numai: Pe cati i-ati prins pana acuma? Si daca ati prins pe unii, ce i-ati facut?
Ca le-ati dat o amenda? Si a platit-o? Sau o va plati vreodata?
Altundeva daca te prind ca ai pus gunoiul afara, capeti o amenda de te saturi, care face functie de ce ai scos de la cateva sute de Euroi la cateva mii pentru substante puternic poluante, gen Ulei, vopsele , chimiocale. Plus ca vine firma specializata pentru aunarea gunoiului si la sfarsit capeti factura pentru ce au facut aia!
Si te asigur, ca daca ai platit toate acestea, ori esti usurat bine la buzunare si iti amintesti si de ala si alalalt pe care l-ai vazut ca a pus si el gunoiul afara langa tine.
Pai Brantner ce pazeste? Nu primesc cateva milioane?
Mai contează gunoaiele ?
Important e că și-a lansat Iohanus candidatura la Timișoara.
Acuma hai sa fim sinceri. Credeti ca daca s-a pus o firma sa colecteze gunoiul asta poate aduna toate gunoaiele depuse clandestin la colturi de strada?
Astia de la Brantner sunt platiti cu cele milioane ca sa adune gunoiul depus la tomberoanele blocurilor si caselor, si nu sa patruleze prin oras cu masinile si sa gaseasca gramezile “ilegale”!
Nu tin partea nici la unii, nici la altii dar aici nu este numai de firma aia ci este vorba si de noi toti ce scoatem noaptea gunoiul la colt de strada. Ma uit la poza aia cu aia de descarca sacii cu moloz din remorca aia. Greseste Bratiner ca nu aduna a doua zi ce au depus aia sau gresestze ala de descarca cu zel sacii la coltul blocului?
Daca avem camere de filmat, avem politisti locali , avem ce avem, de ce nu se sanctioneaza aia pe care ii putem prinde si dovedi cu imaginile astea? Degeaba da Garda de mediu amenda la Primarie, ca a descoperit undeva o deponie ilegala! Mai bine ar lua imaginile de pe camere, le-ar analiza si ar da amenda !
Președintele unei țări nu este răspunzător de gunoaiele din TM sunt localnicii orașului veniți de pe alte meleaguri plus lipsa de civilizație oricum de gunoaie ne scăpăm numai după alegeri la care sper că participă și cei care dă toată ziua din clonț!!!!!!!!
Ne trebuie firma sa curete jegul dupa noi… Nu frate lasa-le gunoiul pana se satura de el ca altfel o sa ajungem sa platim o firma sa ne ia gunoiul din casa. La fel si pe malul Timisului in zonele de gratare… si acolo tot firma trebuie sa stranga?
In Romania este asa.
Se da o lege, dupa maaaaari discutii si dupa multa taravura.
Legea prevede numai ce nu este voie, etc,
Legea nu prevede niciunde ce se intampla daca o incalci. Sau daca prevede se face controlul numai primele 3 zile si dupa aia cand si cand, depinde de cerinte. Intre aceste “cerinte” se poate face ce vrea, legea e ca si inexistenta!
Si daca se da o amenda, nu se poate verifica si nu poate fi obligat ala amendat sa o si plateasca!
Caz concret:
Mersul cu viteza mai mare decat cea stabilita prin lege pe sectorul respectiv.
Legea spune ce amenzi se dau, sunt relativ mari si drastice.
Insa nu se verifica decat cand si cand. Si daca se verifica si se amendeaza, se poate contesta, se poate amana, pana se uita.
Practic , daca ai un pic de tupeu nu patesti nimica.
Rezultatul? Se circula prin orase cu 80-90 km/h. Toata lumea stie asta, numai ca nu pateste aproape nimeni nimica.
Azi a aparut aia cu telefonul la volan. Amenzi mari, care sunt curios daca se vor plati.
La mine la bloc, cam o data la doua saptamani vine o masina (nu stiu de ce firma apartine) si aduna gunoaiele lasate in rampele clandestine. Din pacate la fiecare colt de bloc e cate una. Ce e trist, e ca in seara aceleiasi zile, gunoaiele isi fac din nou aparitia. Nici o firma nu poate sta non stop sa adune cat pot altii arunca. Mai avem si un magazin de cartier al carui proprietar aduce noaptea gunoaiele la pubelele blocului, el la magazin avand una foarte mica.
Fratilor nici RETIM-ul nu facea fata la rampele clandestine poate sa aduca ce firma vrea , pe unii oameni nu i poti educa nicicum , tot in strada isi arunca gunoiul, nu e vorba doar de cei care arunca si cei care vad nu se implica sa sune la politie de ce? pt ca si ei la randul lor poate au aruncat sau vor arunca.
La noi in Printul Turcesc, nici nu se mai ia gunoiul din tomberoane de 1 saptamana ! Nu inteleg ce se intampla !
si nu stiu politica, dar cert e ca la functia de Primar si Presedinte trebuie o schimbare. Orice schimbare e binevenita !