Piaţa comercială timişoreană devine tot mai atractivă, aceasta dacă ne gândim că anul viitor vor demara lucrările la un nou mall. Acesta va fi situat central, mai precis pe strada Circumvalaţiunii, lângă clădirea Incuboxx şi pasajul Jiul. Proiectul iniţial fost readaptat cerinţelor oraşului şi ale viitorilor clienţi, spun reprezentanţii consorţiului care va ridica noul mall.
„Suntem parte dintr-un proces de o mare amploare. Timișoara Centrum este un produs viu, generator de idei și de provocări care delimitează o metamorfoză continuă, mai degrabă decât un proces de construcție. Datorită noilor sale caracteristici, a interesului tot mai crescut din partea pieței, proiectul a avut o evoluție fără precedent, întrucât principalele îmbunătățiri și avansul înregistrat atât din punct de vedere al structurii cât și al designului, sunt consecința unor eforturi susținute de a veni cu o soluție optimă atât pentru chiriași, cât și pentru clienții finali” a declarat Ali Ergun Ergen, expert în retail, cel care conduce întreg procesul.
Practic, creșterea suprafeței închiriabile, alocată peste proiectul iniţial al Timişoara Centrum, este de 40%. Centrul va beneficia de un country club de 3.000 metri pătrați, incluzând un spa, un centru wellness, o sală de fitness și o piscină pe acoperiș. În ton cu tendințele internaționale, segmentul de food și leisure, cuprinzând restaurante fine dining, un cinema multiplex și o zonă de divertisment, va avea un impact mai mare, prin alocarea unei suprafețe de 10-12% din totalul mallului. O altă noutate a acestui stadiu al proiectului o constituie incorporarea unui operator „Do It Yourself”, care va ocupa aproximativ 10.000 metri pătrați.
Iniţiativa mallului este pusă la cale de Ali Ergun Ergen împreună cu Alpha Group Investment. Viitorii proprietari ai proiectului se aşteaptă la o cifră de afaceri anuală de 200 de milioane de euro, aici urmând să fie angajaţi 2.000 de oameni.
Deocamdată, proiectul se află doar la început, s-a început cu demolarea unor clădiri care existau pe teren, este vorba de fostele ateliere ale Iorom, societatea care a activat acolo. Construcţia efectivă ar urma să înceapă în primăvara anului 2016. Până atunci se va lucra şi la găsirea soluţiei financiare care va duce la asigurarea celor 90 de milioane de euro necesari pentru proiect. Trebuie spus că special pentru a asigura accesul la Timişoara Centrum, pe strada Brediceanu au fost cumpărate câteva dintre casele existente, care vor fi dărâmate, pentru a asigura intrarea spre mall.
„Anunţăm o nouă investiţie substanţială, Timişoara este cel mai dinamic oraş din România, iar aceasta se vede. Mă bucur că o zonă care era în paragină a fost asanată, noi am dat multe amenzi pentru acel teren, şi trebuie spus că toate au fost plătite imediat a doua zi, zona a fost asanată, acolo va apărea ceva foarte frumos pentru oraşul Timişoara. Noi vom deveni cel mai puternic centru comercial şi de business din această parte a Europei. Se va dezvolta turismul comercial, cultural şi de agrement. O investiție de 90 milioane de euro bucură orice oraş”, a declarat primarul Nicolae Robu.
El a ţinut neapărat să amintească din nou despre ideea trecerii traficului feroviar în subteran, probabil gândindu-se şi la calea ferată care trece spre Gara de Nord, chiar prin acea zonă.
De asemenea, a spus că nici ideea metroului timişorean nu e una lipsită de actualitate. În plus, podul care se va construi peste Bega între străzile Titulescu şi Vladimirescu va susţine circulaţia spre noul mall, acesta ajutând la accesul maşinilor spre pasajul Jiul, care va fi lărgit.
Citiți principiile noastre de moderare aici!