Întrunirea a fost structurată în două părți. Astfel, în prima parte au fost prezentate raportul cu activitatea societății pe anul 2022, raportul privind situația financiară până în prezent și programul de activități pe anul în curs. De asemenea, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria membrelor societății, trecute la cele veșnice, în 2022 și în prima parte a acestui an.
Societatea Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara a derulat, anul trecut, o serie de proiecte umanitare, cum ar fi „Fiecare copil – un dar de la Dumnezeu” în parteneriat cu Centrul de Primire în Regim de Urgență de pe lângă Direcția Copilului Timiș, în cadrul căruia credincioasele ajută copiii la rezolvarea temelor de la școală, le citesc povești celor mici sau îi învață regulile elementare de igienă.
Un alt program, „Voluntariat”, se referă la activitatea de asistare și suport efectiv a pacienților cu cazuri sociale. De asemenea, acestea s-au mai implicat în programul „O masă caldă” pentru elevii de la Liceul Ortodox „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din Timișoara și în programul de ajutorare a unor copii cu dizabilități ce frecventează Centrul de zi „Podul Lung” din Timișoara. Nu în ultimul rând, societatea a sprijinit programul local destinat cursurilor pentru deținuți, în parteneriat cu Penitenciarul din Timișoara.
În a doua parte a adunării au fost formulate propuneri de activități pentru anul 2023. Astfel, s-a hotărât ca Societatea Femeilor Creștin Ortodoxe din Timișoara să intensifice colaborarea cu Serviciul Social al Arhiepiscopiei Timișoarei și să contribuie împreună cu unele parohii, fundații și asociații filantropice la construcția unui așezământ destinat mamelor adolescente nesusținute de familie.
Societatea și-a mai luat angajamentul să creeze un site și grupuri pe rețelele de socializare, pentru a mediatiza activitățile desfășurate și a dinamiza realizarea acestora, să acorde o mai mare atenție persoanelor vârstnice, în concordanță cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care a decretat anul 2023 „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”.
Pe lângă toate acestea, în 2023 se dorește încheierea unor parteneriate cu liceele din Timișoara pentru a relaționa cu fetele, cu tinerele care sunt apropiate de Biserică și de valorile morale pe care aceasta le propovăduiește.
„La finalul ședinței, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, a transmis credincioaselor prezente binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, împreună cu aprecierea și mulțumirea Înaltpreasfinției Sale și a Centrului eparhial pentru activitățile social-filantropice și culturale desfășurate de societate în anul 2022.
În final, Părintele vicar a sintetizat activitatea deosebită desfășurată de Societatea Femeilor Creștin-Ortodoxe în ultimii 20 de ani, a subliniat implicarea credincioaselor care au fost și sunt membre în societate în proiecte filantropice destinate copiilor, tinerilor și vârstnicilor, bolnavilor, persoanelor cu dizabilități, precum și colaborarea deosebită cu Centrul eparhial, Fundația „Filantropia”, Fundația „Preot Ioan Olariu” a parohiei Timișoara Iosefin, cu parohiile timișorene și cu așezămintele speciale din orașul nostru, asigurându-le de tot sprijinul Părintelui Mitropolit Ioan și al unităților noastre bisericești”, au transmis reprezentanții Parohiei Ortodoxe Iosefin.
Citiți principiile noastre de moderare aici!