„Este prima ocazie de a îmbina managementul, educaţia şi arta într-un singur produs. Cred că nu poţi să conduci o ţară, o firmă sau o activitate, dacă nu ai un orizont cultural larg. Conferinţele CODECS sunt menite să ofere o nouă perspectivă, o bucăţică din această deschidere”, a spus, joi, Radu Mihăescu, în deschiderea întâlnirii cu tema Originea şi principiile dezvoltării formei.
O expunere facinantă pe tema structurilor semnatice desprinse din urmărirea cronologică a devenirii formei naturale a fost făcută de dr. Gabriel Kelemen, sculptor şi doctor în arte vizuale la Universitatea de Vest din Timişoara, autor al volumului Vibraţie-Formă-Simbol, publicat la Editura Aura Timişoara şi lansat, joi, în cadrul conferinţei CODECS.
„Această carte este lucrarea mea de doctorat reformulată şi noutatea este acest sistem ierarhic, care explică algoritmii formei, originea şi obârşia formei, legată de relaţia dintre sferă şi spirală, care sunt la baza acestui edificiu complex pe care noi îl vedem ca morfologie, manifestă la toate nivelurile universului. Publicul este de tip heteroclit. Eu nu cred că există o graniţă precisă între domenii, sunt un adept al transdisciplinarităţii şi, din această cauză, poate să vină oricine, de la compozitori, medici, histologi, filozofi la oameni politici sau de afaceri”, a spus dr. Gabriel Kelemen.
Al doilea pas al conferinţelor CODECS va fi legat de management şi literatură, iar seria întâlnirilor va ajunge de la Timişoara, la Bucureşti, Cluj şi Iaşi, au anunţat organizatorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!