Pentru doborârea recordului, uica Mihai a avut nevoie de 200 de kilograme de cartofi, 100 kg de făina, 40 kg de gris, 40 kg de zahăr, 180 kg de prune, un sfert de kilogram de scorţişoară şi 24 de litri de ulei.
Dacă sâmbătă, în prima zi a Cupei Banatului, numărul găluştelor era 1.000, ziua de duminică a fost mult mai productivă. Uica Mihai menţiona că numărul gomboţilor a ajuns la 4.000 spre orele serii, intenţia lui fiind să se oprească la 5.000 de găluşte cu prune. Deşi prezenţi în număr mic la eveniment, timişorenii s-au înghesuit să cumpere găluşte cu prune date prin pesmet şi scorţisoară de la uica.
Pe scena Teatrului de vară din Parcul Rozelor, mai multe echipe de bucătari au gătit pe baza unor ingrediente primite de la organizatori, fără să ştie dinainte care sunt acestea. Cu ingredientele primite, maeştrii au preparat fel de fel de mâncăruri. Fiecare participant a trebuit să facă două platouri identice, unul pentru juriu şi unul pentru public. Fiecare platou trebuia să aibă acelaşi gramaj şi a fost notat în funcţie de aspect, respectarea gramajului şi binenţeles gustul felului de mâncare.
Bucătarii au fost notaţi de membrii juriului, format din Virgil Tamaş, Ştefan Bercea, Adrian Stoica şi Constantin Ungureanu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!