Voluntarii vor fi în stradă timp de 40 de zile, începând de miercuri, 6 martie, cu pancarte pentru stoparea avortului și pro viață. Conform doctorului ginecolog Bogdan Cioată, în general, femeile care avortează sunt paciente necăsătorite, aflate încă în școală, care consideră că nu e momentul încă pentru a avea copii… La Timișoara, și în 2019 vor fi oameni în stradă care vor cere stoparea avorturilor. Protestul tăcut va avea loc timp de 40 de zile, câte 12 ore pe zi, în fața Maternității Odobescu din Timișoara.
„Suntem obișnuiți zilnic să avem aproape paciente gravide, care vin împreună cu familia sau singure către noi. Ne confruntăm zilnic cu paciente care se află într-o situație aparent grea, care nu-și găsește ieșire. Problema care apare la noi este și din cauza insuficienței consilierii. Adresabilitatea care se întâmplă în cadrul oricărui spital începe la ora 8, se finalizează la ora 9. Adolescentele vin însoțite de părinte. Nu a fost gândită o parte de consiliere, în străinătate există, ai o săptămână la dispoziție, se discută cu pacientul, cu părinții. La noi pacienta vine, se adresează doctorului la ora 8, și la 9 s-a întâmplat situația. Un avort durează cinci minute”, a spus doctorul ginecolog Bogdan Cioată.
Conform organizatorilor, România este încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul II cu puțin peste 4000 de avorturi pe an, din care 251 la adolescente între 15- 19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de INS, 2015). Mai mult, transmit organizatorii, conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii.
„Ieșim în stradă pașnic, dar ferm și clar. Apărăm valorile cuvântului lui Dumnezeu. Timpul înapoi nu-l mai poți întoarce, copilul la viață nu-l mai poți aduce, pe mamă și tată îi așteaptă norii negri ai judecății. Dacă vin al picioarele lui Iisus și ii cer iertare, la modul profund, există iertare pentru orice femeie și bărbat implicați într-un astfel de act vinovat. Marele privilegiu al Evangheliei este puterea de ierta și de a depăși această criză interioară”, a declarat pastorul Adrian Stan, reprezentant al Bisericii Evanghelice Române, în conferința de presă care precede evenimentul.
Organizatorii transmit că doresc să atragă atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social, iar scopul esențial al campaniei „nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți”.
Susținătorii ai acestui eveniment sunt și cei de la Fundația Estera. Această fundație are un centru de consiliere pentru femeile aflate în criza unei sarcini nejustificate, pe strada Timotei Cipariu nr. 3, ap. 2 (telefon: 0256 492 862, www.fundatia-estera.ro, Facebook: fundatia.estera.timisoara). Vă puteți adresa acestui centru…
Citiți principiile noastre de moderare aici!