La olimpiada de Limba şi literatura maghiară au fost 144 de participanţi şi 21 de însoţitori, profesori, plus comisia centrală – cea care a asigurat evaluarea lucrărilor – 22 de membri. S-au acordat 40 de premii 1, 2, şi 3 şi 80 de premii speciale şi menţiuni. Aici, Timişul a luat o singură menţiune, la clasa a VIII-a –Boroş Victoria – Bela Bartok. Trei premii speciale – Boros Victoria – premiu special de la Universitatea Creştină Partium, la clasa a IX-a Câmpean Csenge – premiu acordat de Fundaţia Diaspora. Al treilea premiu special a mers la Andrassy Nora – clasa a VI-a – premiată de Fundaţia Bartok Bela.
O altă olimpiadă a fost cea de ştiinţe socio-umane – au participat 308 elevi, 42 de însoţitori, comisia centrală – 50 de membri. S-a dat concurs la toate disciplinele socio-umane: Logică, Psihologie, Ştiinţe Economice şi altele. Au fost 21 de premii, 28 de menţiuni, 49 de premii speciale. Elevii din Timiş au obţinut premiul 2 la Istorie – Andraşoni Teodora – clasa a IX-a – Colegiul Naţional Bănăţean, Damian Miruna Maria, clasa a IX-a – Logică – Colegiul Naţional Brediceanu – premiul 2.
Olimpiada la Limba şi literatura română – au participat 207 elevi, 44 de însoţitori şi 36 de membri ai comisiei centrale. Au fost 12 premii, 19 menţiuni şi 62 de premii speciale. Au dat premii speciale atât comisia de evaluare cât şi Universitatea de Vest, care a fost gazda deschiderii sesiunii de premiere. Timişenii au luat un premiu 3 – Groseck Oxana – Liceul Lenau, clasa a XI-a, două menţiuni la clasa a XII-a: Surdea Hernea Vlad – Liceul Grigore Moisil şi Bodog Alexandru – clasa a XII-a – Liceul Pedagogic. La clasa a IX-a – Vaida Coralia – Liceul Loga – premiu special.
O a patra olimpiadă este cea de competenţe în silvicultură. Au participat 7 echipaje alcătuite din câte 7 elevi – 49 elevi. Două echipaje au participat în afara concursului. Au fost 16 însoţitori, iar comisia centrală a avut doar 3 membri. Au fost acordate 7 premii şi o menţiune la individual, iar pe echipe 3 premii şi o menţiune. La Silvicultură a obţinut premiul 3 echipa Liceului Silvic din Timişoara.
Începând de luni se desfăşoară la Liceul IRIS olimpiada din învăţământul special, pentru nevăzători. Participă 65 de copii şi 32 de însoţitori. Concursul este în desfăşurare. Miercuri va avea loc premierea nevăzătorilor.
„Olimpiadele sunt concursuri la care se caută sporirea competenţei elevilor şi e normal să fie dificile. Subiectele sunt dificile, mult deasupra mediei, nu sunt examene pe care trebuie să le promoveze elevii, sunt întreceri. Toate subiectele de la olimpiadă depăşesc conţinutul manualelor, deci necesită pregătire suplimentară şi un efort suplimentar al profesorilor”, a spus inspectorul şcolar general de Timiş Cornel Petroman.
Citiți principiile noastre de moderare aici!