Monitorizarea mediului şi promovarea ecoturismului în Microregiunea Dunăre-Nera-Caraş. Acesta este scopul acţiunii care începe vineri, de la ora 7, în gara Oraviţa, punct de pornire pentru o călătorie cu trenul pe Semeringul Bănăţean pe ruta Oraviţa – Lişava – Ciudanoviţa – Gârlişte – Anina (cea mai veche cale ferată montană din România).
După o prezentare ecoturistică a traseului Semeringului Bănăţean de către Iulia Grumeza – ghid de practicare a turismului în echipa Anina – se va merge la haldele de deşeuri miniere de pe teritoriul localităţii Anina. Va urma o prezentare ecoturistică a oraşului Anina şi a rezervaţiei naturale Buhui – Mărghitaş. Se vor face apoi analize fizico – chimice ale apei din lacul Buhui, în incinta cantonului silvic Buhui.
Între orele 13.15 – 13.30 va avea loc o prezentare ecoturistică a traseului Cheile Minişului şi rezervaţiei naturale Izvorul Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, urmată de prezentarea izbucului Bigăr şi a punctului belvedere de la Bigăr.
Excursia se va încheia la lacul Gura Golâmbului. „Aşteptăm pe oricine este interesat de evenimentul nostru. Alături de noi şi-au anunţat participarea 20 de voluntari, elevi şi studenţi din Timişoara, Anina, Moldova Nouă şi Oraviţa. Ce ne propunem este să promovăm turismul din această zonă a Banatului, dar şi să tragem un semnal de alarmă asupra poluării unor zone”, a precizat Cornel Popovici Sturza, preşedinte al Grupului Ecologic de Colaborare Nera, organizator al acţiunii.
Evenimentul face parte dintr-un proiect din programul de colaborare România-Serbia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!