În urma celor trei zile de jurizare, festivitatea de premiere s-a bucurat de înmânarea a 132 medalii de aur, 56 de argint şi 34 medalii de bronz, 12 premii de excelenţă şi 45 de premii speciale. Partajarea proiectelor de inventică s-a realizat după următoarele criterii: noutate, aplicaţii, avantaje, preţ, impact social/ economic/ mediu.
Ca membru fondator al Societăţii Inventatorilor din Banat, Clusterul de Energii Sustenabile din România – ROSENC a avut deosebita plăcere de a oferi patru premii speciale pentru Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava şi Institutul Naţional De Cercetare Dezvoltare Pentru Securitatea Minieră Şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani, inclusiv pentru inventatorii: Ioan Davidoni, România şi Savo Radovic, Serbia.
Marele premiu al Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii Timişoara 2016, ediţia a doua, a fost câştigat de Cristian Pop-Murariu, pentru invenţia: Instalaţie De Foraj Pop M 250, ce se foloseşte la execuţia de foraje de mică şi medie adâncime la foraje de apă.
Domeniile invențiilor prezentate la Salon au fost : mecanică, motoare, mașini/utilaje, procedee industriale, securitate, salvare/alarmă, artă menajeră, materiale și echipamente comerciale, industriale și de birou, agricultură, zootehnie, horticultură, grădinărit, îmbrăcăminte, textile, medicină, optică, metode și materiale didactice, instrumente muzicale, material pentru arte, mijloace de transport, alimentație, paramedicină, sănătate, igienă, sport, noutăți practice, protecția mediului, jocuri.
Articole pe aceeași temă:
S-a deschis Salonul Inventiilor. Un grup de tineri din Timisoara prezinta o imprimanta 3D de succes
Citiți principiile noastre de moderare aici!