Marian Iancu a fost condamnat la 14 ani de închisoare. El se află deja încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca “Rafo”, după un proces care a durat opt ani, notează Mediafax.
Tot în dosarul Carom, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare cu executare, iar Toader Găurean, la nouă ani şi zece luni de închisoare cu executare.
Decizia luată de Curtea de Apel București este definitivă și vine la doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzați cei implicați în acest dosar.
În 20 mai, judecătorii cărora le-a fost repartizat dosarul “Carom” au fost recuzaţi de inculpaţi, motiv pentru care cei doi magistraţi din complet au fost înlocuiţi. Prin aceeaşi decizie s-a constatat că măsurile procesuale dispuse în acest dosar „sunt lovite de nulitate”, potrivit Mediafax.
Cu doar câteva zile înainte, în acest dosar, magistraţii au dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender şi Marian Iancu, măsura asiguratorie ce ar fi trebuit pusă pe conturile bancare, pe acţiunile firmelor pe care le deţin, dar şi asupra conturilor soţiilor sau ale fostelor soţii. Având în vedere decizia de Curţii de Apel, prin care s-a dispus recuzarea judecătorilor, aceste măsuri nu au mai fost luate.
Ovidiu Tender şi Marian Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003, scrie Mediafax. Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.
În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată și Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.
UPDATE. Ovidiu Tender a fost ridicat de la locuința sa din localitatea Dumbrăvița și dus la Penitenciarul Timișoara.
Polițiștii de la Compartimentul Urmăriți din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Timș au ajuns, luni după-amiază, la locuința omului de afaceri. Tender a fost ridicat de acasă și dus, mai apoi, la penitenciar.
Soția lui Ovidiu Tender a declarat că omul de afaceri este nevinovat și că a fost condamnat pentru că el l-a denunțat pe fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica.
„A avut cinci intervenţii pe cord, soţul meu e nevinovat şi a vrut să participe la acest simulacru de proces, fără martori, fără probe, fără experize. Consider că este o mascaradă şi un genocid. O să mă lupt pentru soţul meu, atât aici, cât şi în străinătate. Motivul pentru care a fost condamnat este faptul că a denunţat-o pe Alina Bica. Dacă ar putea să mă aresteze pe mine în locul lui, m-aş duce, pentru că eu sunt sănătoasă, el nu e”, a spus șoția lui Ovidiu Tender.
Articole pe aceeași temă:
Marian Iancu a fost condamnat definitiv la 12 ani de inchisoare
Citiți principiile noastre de moderare aici!