Acesta susţine că moartea celebrei arhitecte ar fi suvernit în urma unei infecţii intraspitaliceşti contactată la spitalul unde a fost tratată la Timişoara, imediat după accident. După ce a fost tratată la Timişoara, timp de o lună, arhitecta a fost transferată la Bucureşti, unde a murit.
“În cazul «Anca Petrescu» vorbim despre o combinaţie între un traumatism puternic şi o problemă de spital foarte gravă. Când a ajuns, de la Timişoara în Bucureşti, şansele ei la viaţă erau reduse. După accident, a fost tăiată pe mijloc, pe median, pe la buric, şi acolo s-a infectat cu pioceanicul ăsta care pute îngrozitor şi care se răspândeşte în tot corpul. (…) Aici, la Bucureşti, medicii au trebuit să lase o deschidere fusiformă. Nu au mai putut să închidă peretele, că era infectat cu pioceanic. Nu se putea închide, că se umfla toată. Şi, la un moment dat, după ce au tratat-o, au pus acolo o gutapercă, în genul unui sfert de minge, ceva asemănător. Şi au cusut-o pe margine lăsând locul acoperit. Şi în timpul ăsta toţi microbii se duceau în rinichi, ficat, în ţesuturi. Când a fost adus la noi, cadavrul Ancăi Petrescu era o bombă biologică. Era toată împăstată şi umflată de microbi: era hrana microbilor. (…) Germenii din spital sunt rezistenţi. Şi emană un miros extrem de greu. Noi ne protejăm, ne punem măşti, mănuşi câte două-trei. Poate ar trebui să avem nişte săli speciale pentru septici. Mai rău era că nu se putea respira. Am deschis geamul, dar degeaba”, a dezvăluit dr. Gheorghe Alexandrescu ziarului Ring.
Conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara neagă acuzaţiile şi spune că pacienta a plecat pe picioarele ei din urbea de pe Bega, catalogând afirmaţiile medicului legist din Bucureşti ca nefondate.
Iulius Jugănaru, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, spune că pacienta a fost adusă cu traumatisme foarte grave şi s-a intervenit corect. “Viața ei a fost salvată la Timișoara. Medicii de aici au făcut eforturi foarte mari. Medicii de la Bucureşti nu pot face acuzații dacă nu au dovezi”, spune Jugănaru.
Jugănare mai spune că în toate spitalele din lume există infecții nosocomiale. “Pioceanicul de care spun ei este ceva comun, bacterii sunt în toate secțiile, în cele chirurgicale, de ATI. Doamna a plecat pe picioare de la noi din spital, ea ne-a cerut transferul la București”, spune Jugănaru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!