„Serviciul Juridic a formulat şi a trimis solicitări în scris către Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciştilor, către Colegiul Medicilor Dentişti, către toate spitalele şi primăriile din Timişoara şi din judeţ, către Ambulanţă, către Ordinul Asistenţilor Medicali din Timiş prin care li se solicită acestora propuneri, în scris, punctuale, legate de legea sănătăţii. Acestea vor fi sintetizate de jurişti şi trimise apoi către Ministerul Sănătăţii”, aspus Dana Şpac, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
Acţiunea vine după ce ministrul sănătăţii, dr. Ladislau Ritli, a rugat reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică să se implice în dezbaterea noilor propuneri legislative din domeniul sanitar. “Le-am prezentat, sumar, directoriilor direcţiilor de sănătate publică elementele esenţiale ale Legii şi urmează să aşteptăm propunerile şi sugestiile lor pe marginea proiectului”, a declarat Ladislau Ritli.
Până joi dimineaţa, mai multe colegii şi foruri din Timiş nu primiseră aceste scrisori. Pe de altă parte, dr. Claudia Iftode, vicepreşedinte al Patronatului Medicilor de Familie Timiş a precizat că oricum, înainte de a se primi o astfel de hârtie, medicii de familie din întreaga ţară au trimis, prin preşedinţii forurilor de specialitate, propunerile şi sesizările lor vizavi de proiectul legii sănătăţii. Întrebaţi despre părerile lor asupra legii sănătăţii, mai mulţi medici din spitalele timişorene cred că nu se va ţine cont de opiniile lor. „Sincer? Cred că e doar o vânzoleală la televizor, dar, în realitate, nimeni nu va ţine cont de ce vrem noi”, a spus unul dintre chirurgii din Spitalul Judeţean Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!