„Am plecat la drum 140 şi am mai rămas… 10”. Acesta este motto-ul invitaţiei pe care fiecare dintre cei prezenţi, joi, la întâlnirea de 60 de ani de la terminarea Facultăţii de Medicină Timişoara au primit-o pe băncile sălii de curs. Veniţi dintr-o lume a eleganţei şi distincţiei, cei zece foşti studenţi, absolvenţi ai promoţiei 1952 ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie Timişoara, au luat loc în bancă şi l-au ascultat, din nou, după mai mult de 50 de ani, pe prof.dr. Gheorghe Băcanu, unul dintre foştii lor profesori. S-au depănat amintiri, s-a glumit şi apoi au cei prezenţi luat masa împreună.
„Este un jubileu de diamant pentru noi, cei aproximativ 10 foşti colegi care ne-am anunţat prezenţa la eveniment. Am fost a patra promoţie a Univeristăţii de Medicină din Timişoara, care se înfiinţase în 1944-1945, în plin război. Şi am avut şansa unei pleiade strălucite de profesori, între care şi domnul profesor dr. Gheorghe Băcanu, care ne-a fost asistent preparator la Anatomie”, spune, cu emoţie, dr. Gheorghe Balaban, unul dintre studenţii promoţiei 1946-1952 a UMF Timişoara.
Acesta a mai spus că, între colegii săi de generaţie, se află medici care au lucrat zeci de ani în spitalele şi cabinetele din vestul ţării. „Sunt foştii mei colegi care au peste 80 de ani, dr. Elena Bugarin, dr. Brizu Lucreţia, dr. Traian Bucatea, dr. Cornelia Niculescu, dr. Ala Popa, dr. Martin Slovenschi – tatăl medicului care profesează azi -, dr. Traian Cioc din Arad, dr. Elisabeta Iovănel, dar şi dr. Tiberiu Serafim, care a lucrat zeci de ani în Oraviţa”, a mai spus dr. Gheorghe Balaban.
Citiți principiile noastre de moderare aici!