Pe lângă consilierii locali care vor fi membri în consiliile de administrație ale spitalelor primăriei și primarul are dreptul să-și numească un reprezentant. Fritz a ales șase medici care să supravegheze, din CA, activitatea instituțiilor sanitare din subordinea primăriei. Vorbim despre Spitalul Municipal, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”.
La Spitalul Municipal, primarul va fi reprezentant în CA de dr. Mădălin Margan, medic specialist obstetrică-ginecologie. Potrivit reprezentanților PMT, a lucrat ca asistent universitar timp de șase ani și este calificat în cercetarea clinică, fiind investigator în mai multe studii clinice finanțate din granturi europene. A absolvit studii postuniversitare în managementul spitalelor la Școala Națională de Sănătate Publică și un program executiv de project management al proiectelor în sănătate la Harvard. A fost și consilier în cancelaria premierului Dacian Cioloș.
Membru supleant în CA la Municipal va fi prof. univ. dr. Simona Drăgan, medic primar medicină internă, specialist cardiolog, șefa secției Recuperare Cardiovasculară a IBCV Timișoara, fost prorector didactic la UMF „Victor Babeș” Timișoara. A fost „visiting professor” la Universitățile Duke, Carolina de Nord și Georgetown, Washington DC, SUA. A fost director sau responsabil de proiect în numeroase proiecte de cercetare naționale si internaționale, precum și în proiecte de dezvoltare instituțională.
La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, primarul va fi reprezentat de dr. Gabriela Olariu, medic primar pediatru/neonatolog, doctor în medicină din 2003 și șef de secție Neonatologie în cadrul SCMUT (Maternitatea Odobescu) unde coordonează întreaga activitate medicală, administrativă, de formare profesională din cadrul secției de neonatologie. Este formator național în urgențe neonatale, reanimare neonatală și în alăptare. Din 2007 și până în prezent este expert medical în neonatologie în diferite granturi care au avut ca scop formarea profesională în neonatologie.
Membru supleant la Țurcanu va fi dr. Nicolae Rădoi, specialist în cardiologie. Timp de 11 ani a condus Secția de Cardiologie a Spitalului Militar din Timișoara, iar ulterior a ocupat funcțiile de comandant (manager general) și director medical în acest spital. Este deținător al unui atestat de studii complementare în Cardiologie Intervențională obținut la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș și Competență Europeană în Cardiologie Intervențională, acordată de Societatea Europeană de Cardiologie.
La Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Fritz va fi reprezentat de prof. dr. Mihai Gafencu, medic pediatru, unul dintre cei mai cunoscuți medici din zona de vest a țării. Gafencu are masterat în management sanitar, dializă și atestat în ecografie, management și dializă la copil și este medic specialist nefrolog și medic primar de nefrologie pediatrică, coordonatorul Centrului regional de toxicologie și al Laboratorului de dializă de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Este și profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, iar din anul 2016 este președintele Organizației Salvați Copiii. Înainte a fost vicepreședinte, iar activitatea Filialei Timiș o coordonează de peste 25 de ani.
Supleant la „Victor Babeș” va fi dr. Octavian Jurma, medic și cercetător specializat pe neuroștiințe, cu studii postuniversitare în SUA, unul dintre fondatorii grupului pentru studiul formal al sistemelor vii, care încearcă să găsească modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale. Este pasionat de statistici și în ultima perioadă a făcut analize privind evoluția pandemiei de Covid-19.
Potrivit primarului Dominic Fritz, cei șase medici au o reputație profesională și etică impecabilă.
„Prioritatea mea este profesionalizarea administrației publice și obiectivul este ca Timișoara să fie un exemplu. Doar așa putem să oferim serviciile de calitate de care timișorenii au nevoie, cu oameni pricepuți la locurile potrivite. Un criteriu în numirea lor a fost și faptul că nu lucrează în spitalele în care vor fi membri în consilii de administrație. Așa nu doar evităm conflicte de interese, ci și contribuim la o strategie mai coerentă și mai colaborativă pentru infrastructura medicală la Timișoara. Spitalele – și administrația în general – nu pot fi sinecuri pentru politicieni fără nicio legătură cu domeniul de care se ocupă. Lipsa de viziune, de prioritizare a investițiilor, politizarea au produs tragedii precum cea de la Matei Balș”, a declarat primarul Timișoarei, care susține că a venit timpul ca profesioniștii să fie la conducere.
Trimite articolul
XCe treaba sa aiba domnule prof. dr. Mihai Gafencu in CA la Victor Babes ? Ce poate sa inteleaga omul ala din nevoile spitalului si lupta in linia 1 de 1 an de zile de pandemie !? Ce sa inteleaga ?!?! Mai bine ar sta linistit sa-si vada de serile de trabucuri si coniacuri fine cu prietenii sai bogati. Jocuri de culise – interese (altele inafara de bunastarea cetatenilor – aceleasi metehne de care ne lovim de 30 ani.
In sfârșit profesioniști in consiliile de administratie. Robu avea doar șmenari de partid.
Schimbarea se poate face doar cu profesioniști, nu cu neica-nimeni puși pe ciupeală.
-
Profesionistii in smenuri poate
-
Dati un exemplu de smen. Stiti ceva si nu sesizati DIICOT? Sunteti complice? Multi o tineti cu “ala fura, ala delapideaza, ala ii angajat pe pile” dar niciunul nu luati atitudine, ca nu vrem sa fim paraciosi. Daca stii ca X fura, fa o seizare ca fura si din banii tai.
-
nu prea cred ca sunt medici prin romania… sunt ceva pupincuristi care cred ca exista covid si ca vaccinul anti covid este bun… slugi useriste
-
Pareti sa fiti un om bine informat. Sunteti cumva comercializant de produse avon sau puneti gel pe unghii? Ati uitat sa specificati de 5G.
Membrii de partid USR astia sunt specialistii . Tara asta este condamnata la distrugere
Numirile pe functii continua. Sper sa nu dureze 4 ani aceste numiri si dupa sa spuna ca n-a fost timp de altceva, ca de exemplu munca.
Cred ca jalnicul adevar e ca… nu mai are cine sa vina si sa fie ok. Se culeg roadele bataii de joc, pilarismului si ipocriziei invelite in diplome vraf si coaja stiintei. Caragiale redivivus, ca tot a fost ziua lui. Cat despre laudaci, nu v-a obosit limba? Chiar credeti ce spuneti? Ma rog, poate nu ati intalnit ever la viata voastra om cu vocatie, suflet, profesionalism, etica, preocupare pentru calitate… atunci s-ar explica un pic atitudinea admirativ slugarnica. Se simte un curent de revenire la cultul personalitatii in mediile oficiale, in general, desi au trecut doar cateva zecibde ani de la cea mai recenta epidemie de asa ceva. Nu ne mai invatam minte, se pare.
Pui de securisti, de profesori, maestri in spaga, fente si perdele de fum. Niste secaturi cu totii.
Ma uit la specializarile si competentele lor si trebuie sa recunosc, cu doua exceptii ( nu ii voi numi dar se observa din articol care sunt cei doi de umplutura), fara a-i cunoaste personal, am ramas foarte impresionat.
Faptul ca medicii, care aduc un aport de logica curativa bazata pe viziune terapeutica si realitate medicala, vor avea un cuvant de spus in procesul decizional de combatere a virusului si nu numai, este o normalitate, din nou in Romania implementata cu decenii interziere.
Pacat ca aceste numiri sunt si politice. Unde este Dr. Musta ? unde este Dr. Fira ? Incepe Fritz sa se dea pe brazda cu politica locala ? Ar fi o mare dezamagire.
-
Nu doar ca m-am uitat la “competentele” lor dar stiu si cum se citesc aceste “competente” si cum se obtin ele. Sunt cuvinte pe hartie, nimic mai mult. Precum diplomele date la festivalurile berii. Nici unul nu are experienta reala si semnificativa intr-un sistem medical occidental, singurul loc unde poti invata ceva. Prin experienta reala si semnificativa inteleg minim 5 ani de locuit, muncit si platit impozite in occident, ca medic, nu faiantar. E plina Romania de dilpome obtinute la congrese si cursuri de super-specializare de doua saptamani, din care una de shoping. In Timisoara nu gasesti mai mult de 10 medici care se incadreaza la experienta reala in occident, si nu e nici unul din cei de mai sus. Cei formati aici nu au capacitatea sa vada din exterior defectele sistemului si nici nu pot intelege cum functioneaza medicina moderna. Nu pentru ca sunt prosti, nu e cazul cu cei mai multi, dar sistemul medical romanesc perverteste tot ce produce.
Sa speram ca macar astia au chef de munca, nu ca cel care i-a numit..