Potrivit președintelui STMF, Claudia Iftode, dacă nu ar fi semnat contractele adiționale, mulți medici de familie nu ar fi rezistat financiar.
„Noi, în Timiş, nu putem să nu semnăm adiţionalele până în luna februarie, pentru că nu vom rezista. Știm că în Timiș sunt multe particularități față de restul județelor țării chiar și față de cele cu centre universitare. De aceea noi, mf-știi din TM suntem cu probleme specifice: majoritatea dintre noi avem un număr mic de pacienți față de restul mf-știlor din țară care au liste cu peste 2.000 pacienți, suntem mulți mf-ști raportați la populație, la numărul de pacienți, deci excedentari față de alte județe care au deficit de mf-ști, cu multe C.P active.
Adiţionalul este corect din punct de vedere juridic, la contractul 2017 pe Norme 2017, este o prelungire a contractului vechi 2016-2017 pe care toți l-am semnat deja, nu are capcane, nu conține obligativitatea înscrierii în procesul de acreditare. Noi știm că luna ianuarie este lună de vacanță parlamentară, deci bugetul pentru MF va fi discutat abia în luna februarie, de către Parlament. În concluzie, noi, în Timiș, nu putem să nu semnăm adiţionalele până în luna februarie pentru că nu vom rezista! Noi, boardul STMF și PMFT, vă recomandăm să semnați adiţionalul”, a anunțat, într-un comunicat, Claudia Iftode, președintele Societății Timișoara de Medicina Familiei.
Astfel, circa 90 la sută dintre medicii de familie din Timiș ar fi semnat deja contractele adiționale, însă asta nu înseamnă că sunt mulțumiți de situație. Un protest al medicilor din Timiș ar putea avea loc în luna martie, când se va semna noul contract pe 2018.
Articole pe aceeași temă
Din 3 ianuarie, medicii de familie nu mai dau trimiteri si retete compensate
Citiți principiile noastre de moderare aici!