După data de 20 martie, medicii inspectori ai DSP Timiş au verificat unităţile de producţie şi comercializare a produselor de patiserie-cofetărie, unităţi de comerţ şi supermarketuri ce oferă produse specifice sărbătorilor de primăvară, inclusiv toate tonetele amenajate, temporar, în centrul Timişoarei. În această săptămână este rândul pieţelor din Timişoara şi din judeţ să fie luate la „puricat”.
Sunt verificate toate aspectele legate de igienă, condiţii igienico-sanitare ale spaţiilor, inclusiv cele de depozitare alimente, ale personalului angajat, cursuri de igienă, certificate de sănătate, echipament de protecție, proceduri de ambalare, depozitare şi comercializare etc, provenienţa alimentelor ambalate şi a ingredientelor folosite în procesele de producţie. A fost supravegheat modul de deservire, ustensilele folosite şi sursa de apă folosită.
„Acţiunea medicilor de a controla spaţiile în care urmează a fi pregătite şi comercializate produse alimentare specifice de sărbători urmăreşte prevenirea îmbolnăvirilor prin consum de alimente şi, ca în fiecare an, controalele se derulează inclusiv în ultima săptămână dinaintea Paştelui”, transmite Dana Șpac, purtător de cuvânt al DSP Timiș.
Până acum nu au fost găsite nereguli majore, care să pericliteze sănătatea publică. La supermarketuri au fost date patru amenzi, în valoare de 10.000 lei, şi trei avertismente.
Citiți principiile noastre de moderare aici!