La seminar participă trei medici din România și 15 din Italia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie și Austria. Rezidenții învață tainele microchirurgiei efectuând operații sub microscop pe nervii și vasele de sânge ale șoarecilor de laborator, în cadrul Centrului Pius Brânzeu al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.
“Aici îi învățăm ABC-ul microchirurgiei, medicii care se simt pregătiți merg și mai departe, în microchirurgie trebuie să ai anumite calități, unii tineri se pierd pe drum. Este nevoie de foarte multe ore de practică până să poți intra în sala de operație, acolo nu ai voie să faci nicio greșeală. La cursurile de bază se învață cum se coase un vas de sânge de 0,2 sau 0,3 milimetri, microchirurgia e neiertătoare, o singură greșeală și totul e stricat”, a explicat conf. dr. Lucian Jiga, care face parte din echipa de organizare a cursului.
Cursul face parte din programului de training în microchirurgie al Societăţii Române de Microchirurgie Reconstructivă (SRMR) şi deţine acreditarea EBOPRAS (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) şi a Societăţii Mondiale de Microchirurgie Reconstructivă (World Society for Reconstructive Microsurgery). Cursul este recunoscut pe plan internațional, iar medicii participanți au șansa de a câștiga o bursă de training în microchirurgia reconstructivă în valoare de 1000 de euro. Laureatul celei de-a doua ediții a bursei Werner Spingler este doctorul Lorenz Larcher, rezident în chirurgie plastică din Salzburg, Austria. Medicul este prezent la Timișoara, unde își adjudecă premiul prin participarea la seminarul de anul acesta.
Citiți principiile noastre de moderare aici!