De o lună încoace, în fiecare duminică, între orele 15-18, o tânără care nu este de acord cu proiectul lui Robu îi așteaptă pe timișorenii care vor să semneze petiția lansată de ea în Parcul Botanic. A reușit să adune peste 1.600 de semnături, pe foi, pe care vrea să le depună la primărie. Cel mai probabil o va face degeaba, pentru că primarul Timișoarei vrea să meargă până în pânzele albe cu proiectul promis în campania electorală din 2012.
Mobilizarea timișorenilor care se împotrivesc spectacolului cu muzică, apă și lumini care ar urma să fie amenajat în Parcul Botanic ar putea fi de pomană. Edilul Timișoarei susține că sunt foarte puține semnături strânse și că ar discuta cu cei care nu își doresc fântâna, să îi convingă cât de minunată va fi pentru Timișoara.
„Sunt foarte puține… ce să le fac. Eu sunt deschis să port o discuție, dar ei nu mi-au cerut, ca să le explic ce înseamnă fântâna, să nu o trateze așa, este un obiectiv care va ridica Timișoara fantastic ca atractivitate și va aduce o mulțime de beneficii Timișoarei. Ne vom delecta, noi, timișorenii, și foarte mulți dintre noi vom merge frecvent la aceste spectacole care vor fi excepționale. Sunt rarisime, nu le poți vedea oriunde. Spectacole sincretice, care împletesc muzica cu efectele luminoase, cu efectele de jeturi de apă, cu ceață, fum ș.a.m.d., sunt lucruri rare, nu oriunde le poți vedea. Pe lângă că ne delectăm noi, vor veni o mulțime de turiști, unii special să vadă asta, din județele învecinate, din Serbia, din Ungaria, vor veni din toate colțurile țării și datorită acestui obiectiv. El se va adăuga la elementele de atractivitate pe care le are Timișoara”, a explicat primarul Nicolae Robu.
În această primăvară, reprezentanții primăriei au dat undă verde licitației pentru găsirea unei firme care să întocmească studiul de fezabilitate pentru fântâna muzicală din Parcul Botanic. Studiul de fezabilitate pentru fântâna cu muzică și lumini costă, conform estimărilor, aproape 28.000 de euro, banii urmând să fie luați din bugetul local.
Fântâna va fi amenajată pe platoul de lângă casa Adam Müller-Guttenbrunn. Inițial, sistemul de spectacole ar fi trebuit să fie amplasat pe Bega, însă s-a descoperit că zona nu este deloc potrivită pentru acesta, așa că s-a găsit un loc nou: în Parcul Botanic. Investiția care urma să fie făcută pe Bega era estimată de primarul Timișoarei la 2 milioane de euro, însă edilul-șef a ținut să precizeze că prețul ar urma să scadă, pentru că lucrările pentru amenajarea fântânii în parc sunt mai simple.
Articole pe aceeași temă:
Trei firme vor sa faca SF-ul pentru fantana cu muzica si lumini din Parcul Botanic
Viitoarea atractie a Timisoarei? Fantana cu jeturi de apa pe muzica, lasere si fotbal pe Bega
Citiți principiile noastre de moderare aici!