Dacă duminică ploaia le-a cam stricat planurile iubitorilor de folclor, sâmbătă, în prima zi a rugii, numărul spectatorilor a fost mult mai mare, zona din jurul Parcului Rozelor fiind plină ochi de maşini. Muzica populară a răsunat, în fum de mititei, pe malul canalului Bega. Comercianţii au profitat de ocazie şi i-au ademenit pe timişoreni cu fel de fel de bunătăţi. Pe aleea de la intrarea în Parcul Rozelor erau tarabe cu mici şi frigărui, carnea sfârâia pe gratare, iar purceluşii de lapte se învârteau la proţap. N-au lipsit nici porumbul fiert, plăcintele de Turda, langoşii, colacii secuieşti sau popcornul, aşa că oamenii au rezistat cu greu tentaţiei. Toate au fost udate din plin cu bere, must ori vin fiert, după preferinţele consumatorilor.
Timişorenii amatori de folclor s-au prins în horă, fie ei tineri sau trecuţi de prima tinereţe, au dansat în pereche, cei mai cu experienţă, ori au stat pe bănci şi i-au admirat pe dansatori şi pe cântăreţii îmbrăcaţi în frumosul port popular bănăţean. Cam asta a fost atmosfera sâmbătă. Duminică, când a dat ploaia, erau, la un moment dat, mai mulţi amatori de mici, frigărui şi bere, la mese şi tarabe, decât spectatori cu umbrele care să-i asculte pe cântăreţi în faţa scenei.
Naşul rugii a fost, ca de fiecare dată, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Ruga Timişoarei a ajuns anul acesta la a XIV-a ediţie, evenimentul fiind organizat de Primărie, Consiliul Local Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!