Încă de la intrare vizitatorii sunt întâmpinaţi cu produse agricole din grădinile micilor fermieri bănăţeni. Deşi preţurile nu sunt extraordinare, oferta de legume şi fructe este diversă, gospodinele au de ales dintre mai multe legume şi fructe: cartofi la 1,5 – 3 lei kilogramul, ceapă la 2 lei kilogramul, mere la 2,5 – 3 lei, varză la 1 leu kilogramul. Din păcate, latura de artizanat este destul de puţin prezentă la eveniment, doi producători oferă ceramică de Horezu şi mai multe ceaune iar unul ceva mărgele ce ar putea fi considerate „tradiţionale”. Ceva mai bine sunt reprezentaţi producătorii de panificaţie şi pâine. De asemenea, mai mulţi apicultori oferă atât miere de Banat cât şi de Ardeal, probabil diferită puţin şi la gust, în funcţie de florile de unde albina „lucrează”. Cum românul e mare amator de carne la grătar, numărul firmelor care oferă tradiţionalele grătare, frigărui sau mici este mult mai mare, cam jumătate dintre expozanţi. Nicio problemă, bănăţeanul se poate distra de minune în week-end, să mănânce un gulaş sau o ciorbă de fasole, desigur, făcută la ceaun. În drum spre casă poate să cumpere o sticlă de răchie naturală de mere sau de coniac făcut la casa omului nu la fabrică, cu alcool ci fermentat natural.
Mai interesant pare standul organizat de Liceul de Industrie Alimentară unde mai mulţi elevi faci demosntraţii de modelare în aluat de pâine. Deşi expoziţia e deja deschisă publicului, un fel de ceremonie de … deschidere oficială este programată în a doua zi de eveniment, sâmbătă dimineaţa, special pentru a lua parte un oaspete de onoare, anume ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără. El va putea să admire, după tăierea panglicii, la o paradă a modei în care manechinele, mai mulţi copii, vor fi îmbrăcaţi în haine făcute din aluat de pâine. Tot din domeniul aluatului, dar de pizza, duminică dimineaţa este programat un concurs de făcut blat pentru celebrul aliment italian, plus un concurs de mâncat pizza „viteză”. Cine va mânca mai repede va fi premiat de câteva firme specialitate timişorene, desigur tot cu pizza. În toate cele trei zile, după orele prânzului este programat un bogat program artistic cu dansuri şi muzică populară.
Evenimentul este deschis până duminică, între orele 10 şi 20, intrarea fiind liberă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!