În Piața 700 din Timișoara, kilogramul de miel, tăiat, se vinde cu 22 de lei. Oricât ai încerca nu poți să primești un preț mai bun de la vânzători. Poți însă să primești mai puțin, nu un miel întreg, ci o pulpă sau depinde ce preparate are în „gând” bucătăreasa sau bucătarul de Paști. Pulpa sau ce doriți să cumpărați se taie acolo pe loc, din mieii care se află pe tarabă.
În Piața din spatele Școlii nr. 19, de la intersecția străzilor Gheorghe Lazăr cu Cetății, vi se poate aduce miel doar pe comandă. Prețul e același – 22 de lei, iar cei care vând acolo brânză, șuncă, carne și ouă vă aduc mielul tăiat, gata de preparat, ziua următoare.
Oamenii nu se prea înghesuie să cumpere miei, și dacă o fac aleg jumătate de miel sau o pulpă. De gust….
Citiți principiile noastre de moderare aici!