Miercuri, 26 februarie, între orele 10 și 11, Timișoara va participa la exercițiul național „Miercurea alarmelor” pentru a verifica funcționarea sirenelor din Timișoara. Pompierii prin aceste exerciții testează echipamentele acționate atât în mod centralizat, cât și a celor cu acționare locală.
Exercițiul se va desfășura la nivel național, iar în timpul simulării sirenele din întreaga țară vor emite semnalul de Alarmă la dezastre. Acest semnal indică producerea unor calamități care pot afecta comunitățile și este menit să pregătească populația pentru eventuale situații de urgență.
Potrivit autorităților, scopul acestor activități de înștiințare și avertizare este de a proteja populația și bunurile materiale pentru a limita efectele dezastrelor. Autoritățile subliniază că asemenea măsuri sunt necesare și benefice pentru siguranța comunității.
În contextul acestui exercițiu, ISU Timiș recomandă cetățenilor să rămână calmi și în cazul unor situații reale, informațiile suplimentare vor fi furnizate prin mesaje RO-ALERT, aplicația DSU și alte canale de comunicare ale structurilor pentru situații de urgență, inclusiv prin posturi de radio și televiziune.
Conform legislației naționale, semnalele de alarmare utilizate în situațiile de protecție civilă sunt variate, iar fiecare semnal are o semnificație specifică. Printre acestea se numără semnalul de Alarmă aeriană, Alarmă la dezastre, Prealarmă aeriană și Încetarea alarmei.
Detalii ale semnalelor de alarmare:
- Alarmă aeriană: 15 sunete de 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
- Alarmă la dezastre: 5 sunete de 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
- Prealarmă aeriană: 3 sunete de 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
- Încetarea alarmei: un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.
Aceste exerciții au un rol esențial în pregătirea cetățenilor pentru diverse situații de urgență și în fața unor potențiale dezastre.
Trimite articolul
XTESTE SI ATAT:))
-
Teste și atât? Testele ale alarmei de dezastru “si atat”?
Lipseste dezastru, este?
Uita-te in oglinda si gasesti dezastrul
Degeaba
iara Arafat ?
o uitat alarma de vaccin :)))
De ce nu folosesc sistemul de SMS RoAlert INAINTE de alarme, ca să informeze cetățenii de testare? Am văzut oameni fugind speriați pe stradă că nu știau ce se întâmplă. E penal.
-
Eu am închis ăla, de când dădeau mesaje noaptea în pandemie ca este pericol de covid.
Când a venit un potop real, pe 17 septembrie 2017, n-a sunat nicio alarmă, a fost fiecare pe contul lui. Așa că acum sună degeaba, ca să-și justifice activitatea cei de la ISU.