Cei patru au fost depistați duminică seară pe raza localității Cărpiniș. Totul după ce șoferul unui autoturism a oprit la filtrul polițiștilor și i-a anunțat pe aceștia că persoanele luate la autostop sunt suspecte.
„În data de 29.09.2018, ora 19.00, echipajul mixt format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Jimbolia și lucrători din cadrul I.P.J. Timiș, care se afla în misiune în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Cărpiniș, a fost sesizat de către un cetățean român, cu domiciliul pe raza judeţului Timiş, că în maşina personală se află patru persoane, cetăţeni străini, despre care are suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei acestora”, povestesc polițiștii de frontieră.
Conducătorul auto, un timișean, le-a povestit polițiștilor că i-a luat pe cei patru de la ieșire din Timișoara spre Jimbolia, acolo unde făceau autostopul. Urma să îi ducă la Jimbolia, în apropierea frontierei cu Serbia.
„Şoferul si cei patru cetăţeni străini au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Jimbolia, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt patru bărbați, trei din Bangladesh și unul din Pakistan, cu vârste cuprinse între 17 și 34 de ani, fiind solicitanți de azil pe teritoriul României. La cercetări aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în apropierea frontierei unde intenţionau să treacă ilegal în Serbia, cu scopul de a ajunge în Italia. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, reamintim cetăţenilor care locuiesc în apropierea frontierei şi care desfăşoară activităţi de transport, taximetrie sau de transport ocazional să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii. De asemenea, reamintim că fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”, povestesc polițiștii de frontieră timișeni.
Citiți principiile noastre de moderare aici!