Liceenii beneficiază de consiliere vocațională online, completând şi un chestionar folosit și în Occident. Zeci de elevi din Timiş au ales să se transfere la un alt liceu.
„După rezultatele testărilor, elevii au o confirmare sau o infirmare a faptului că li se potrivește secția și liceul la care sunt. Reprezintă un imbold, un stimul pentru ei să-și urmeze anii de liceu și apoi să-și aleagă cariera. Sunt mulți dintre ei care urmare a ceea ce noi am făcut și-au dorit să se transfere la o altă școală, unde rezultatele la învățătură și stima de sine, mulțumirea vizavi de ceea ce fac au fost altele”, a spus Ana-Maria Chiciudean, coordonatorul proiectului „Skills for Jobs”.
La Timişoara a avut loc şi tragerea a sorți a premiilor pentru elevii înregistrați în grupul țintă de la Colegiul Național Bănățean, asta pentru că elevii, organizaţi pe grupe, sunt recompensaţi cu premii în cadrul concursului „Autocunoașterea, fundamentul unei cariere de succes”. Cei trei elevi câștigători au primit 500, 700, respectiv 1.000 de lei.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, împreună cu Asociaţia Inceptus România implementează proiectul „Skills for Jobs”, având ca obiectiv principal consilierea vocaţională şi de carieră a unui număr de 20.000 de elevi din 7 judeţe, regiunea Nord-Vest şi Vest. Cu o finanţare de 5 milioane euro din fonduri europene, proiectul oferă tinerilor posibilitatea pentru orientarea în alegerea profesiei şi carierei. În judeţul Timiş sunt înscrişi peste 2900 elevi din 21 de licee în acest proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!