„Marți, 13 iulie, în jurul orei 8.50, a fost înregistrat un incident produs ca urmare a unor săpături efectuate de terți pe traseul unei linii electrice subterane din zona bd. Cetății, municipiul Timișoara. Au fost afectate mai multe tronsoane, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unui număr inițial de 10 posturi de transformare”, transmit reprezentanții Enel.
Două posturi de transformare au fost deja realimentate, iar echipele E-Distribuție Banat și ale contractorilor sunt pe teren și lucrează pentru remedierea defectelor pentru a putea realimenta cei aproximativ 3.000 de consumatori afectați în continuare. Realimentarea va fi posibilă treptat, pe parcursul zilei de marți.
„Reamintim tuturor persoanelor fizice, dar și companiilor să acorde o atenție sporită în situația în care derulează diverse activități în preajma rețelelor de distribuție a energiei electrice. Indiferent de tipul de instalație în preajma căruia se efectuează aceste lucrări, pot avea loc incidente neplăcute în cazul în care distanțele de siguranță nu sunt respectate”, transmit reprezentanții E-Distribuție Banat.
Lucrările pe bd. Cetății au început luni, 28 iunie, dată la care a fost dat și ordinul de începere. Vor fi 30 de luni de șantier, dar se va lucra pe tronsoane, pentru ca traficul să nu fie dat complet peste cap în zonă.
Reprezentanții primăriei spun că „cei care lucrează la proiectul reabilitării liniei de tramvai nu sunt responsabili pentru situația cablurilor Enel”.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XUnde sunt “titanii” santierelor ,piticot, rubenel, si poate nu in ultimul rind, cel mai intre cei mai,.
Deci “niste terti”, insa nu “cei care lucreaza la proiectul reabilitarii…” au sapat pe la liniile de tramvai, pana au afectat acele multe transformatoare… Cine sunt acei “terti” si de ce sapau ei acolo – cautau trufe, pepite de aur, ce? Pagubele pentru o noapte de canicula, fara curent, deci cu frigidere dezghetate si aer conditionat sau ventilator lipsa – le plateste cine? Desigur sunt si firme prin zona (ca daca erau doar persoane fizice, o lalaiau cu reparatia…), intreruperea activitatii lor si pagubele cauzate le acopera cine?
Cand e ceva de aprobat, pe bune, pt un cetatean, te pune sa duci masuratori si hartii de ti se acreste – si pt o palma de trotuar din fata casei, ai de descoperit tu, ca individ, daca nu trece ceva pe dedesubt, in caz ca spargi, sapi, treci o teava, sa nu afectezi… Cum de exista terti misteriosi care dau cu cazmaua, tarnacopul picamerul… fix in alea pe dedesubt?
-
ionel, e foarte simplu. guvernantii trebuie sa fie desfigurati si lasati la uscat in soare.
-
Si ce pui in loc? Politicienii sunt ooglinda societatii, fie ca iti place sau nu.
-
ii pui pe unii competenti, verificati si care stiu de frica linsarii care trebuie sa fie obligatorie prin lege pentru talhari. altfel nu se poate. avem procurori si judecatori care ascund dosarele acestor nenorociti. poate ar trebui sa incepem de acolo.
-
Iti zic eu ce pui in loc. un sistem adaptat la 2021, nu un sistem stabilit acum 300 de ani cand viata era altfel masurata din toate punctele de vedere. N-au cum sa conduca cateva sute de mii de corupti impietriti in posturile de conducere din neam in neam aproape 8 miliarde. logic nu are logica sistemul asta. Asta daca ai 2 neuroni ramasi.
-
-
Cine va plati pentru aceasta greseala…..va spun eu nimeni……isi vor cere scuze si atat…..dar daca ar fii facut asta un cetatean la el in curte spre exemplu sunt absolut sigur ca ar face 5 ani inchisoare
In tara asta nu mai sant mesteri, au ramas doar ”DOREII”. Plin de prosti, pe care nu-i intereseaza nimic, pe principiul ‘nu-i al meu, nu-mi pasa’.
-
Nu stiu care sunt clauzele din contract dar cred ca ae trebui despagubiti oamenii. Eu mai demult am primit reducere pe factura pt asa ceva. Ar trebui cei cateva mii sa faca plangere peste tot.
Oare cand remediază problema stie cineva? E 17.30 si nimic…
Inca un proiect marca Robu in care nu se stie unde sapam, conducte, retele electrice, canalizare, da-i sa mearga, daca nu iese bine punem vopsea de par si lumea crede ca arata ok.
“Reprezentanții primăriei spun că „cei care lucrează la proiectul reabilitării liniei de tramvai nu sunt responsabili pentru situația cablurilor Enel”.”
Cine sapa este responsabil de tot ce distruge cand sapa. Bine ca nu a murit nimeni electrocutat.
Binenteles ca errare humanum est, cine nu munceste nu greseste, etc… lucrurile astea s-au intamplat si au sa se mai intample pentru ca la baza sta un cocktail de nepasare, indolenta, munca necalificata, munca la negru, prost platita etc…oamenii au de patimit din aceleasi motive din cauza justitiei, patimesc in spitale, patimesc din cauza birocratiei , ce mai conteaza o zi doua fara curent mai ales ca nici nu e asa cald afara….viata merge inainte!
voi va dati seama? 30 de luni nonstop de avarii de genu’ asta. vai de capu’ alora de pe cetatii.
problema este ca harta de utilitati nu corespunde cu realitatea din teren.infrastructura pe pe cetatii este in anii 60-70.
Caldura mare, omul n-a vazut bine, da-i inainte sa termine mai repede
un mare rahat !!! am biroul in zona Mehala si astazi sau dus dracului doua unitati de calculator pt ca au fost intreruperi repetate cu pulsatii de tensiune…..sa va ia dracu de savanti cu ideile si tertii vostrii din familia Dorel…..
-
Stai jos ai nota 4.
-
@aris UPS (sursa neintreruptibila si stabilizator impreuna) e o necesitate absoluta. E cam vina ta daca ti s-au dus 2 calculatoare.
-
Data viitoare investește într-o sursă de curent neîntrerupibila (UPS cu dublă conversie) și nu se mai are compurile!
-
Si uite asa, aiureala nesanctionata a unora mai fa niste banuti extra altora… adica sa facem bine sa ne dotam cu UPS-uri, ca sa isi faca autoritatile si subcontractantii lor treaba pt care iau salarii babane, in mod ok, nu mai are rost sa speram?! Pff, cred ca mergeau cam greu UPS-urile, stateau in depozit la distribuitor, odata saturata piata prin vanzarea catre cei care au vrut din prima sa aiba acel sistem de siguranta… numai bine mai pica acum niste pene de curent si se golesc depozitele. Maine poimaine baga astia niste compliance rules, care obliga orice firma sa aiba UPS, functie de capacitatatea ei digitala – si uite asa infloresc afacerile pe piata “libera”. Cu o mana faci reguli, cu cealalta incasezi din rulajul de produse pe care le impui cu regulile, ca altfel stateai cu ele pe stoc. Cand te plictisesti de rulat produse, mai bagi niste reguli ce impun certificate, mai fortezi un ban pe… nimic inventat. Faina economia asta parsiva, ia din toate sistemele economice doar ce ii convine si pe spinarea ei se ridica mari oameni de afaceri. Care dau kix doar cand trebuie sa livreze ce li s-a platit deja, sau cand au clienti captivi, cam cum are un sistem functionaresc corupt si lipsit de etica cetatenii, ramasi la cheremul cui o fi, face- nu face erori sau pagube, nu raspunde oricum
-
Problema este ca harta de utilitati nu corespunde cu realitatea din teren.infrastructura pe pe Cetatii este decand sa facut linia de tramvai ,Dar oare in Timisoara mai stie cineva pe unde trec cabluri de tensiune,conducte de apa,conducte de gaz canalzare,ca am vazut si cand au refacur podurile au dat peste tot felul de utilitati. Daca ei nu au stiut ca in parcul civic a fost cazarma timisori atunci despre ce vorbim
-
E o pveste veche de prin anii ’70 sau ’80, nu stiu cat e de adevarata.
Un inginer de la canalizare din Arad era implicat intr-o lucrare pentru care avea nevoie de harta utilitatilor din oras. Seful lui nu i-a dat accesul, caci e “secret de stat”, poate ajunge in mainile dusmanului de clasa si ne saboteaza tara noastra super-tehnologizata. Au trecut cateva luni si seful l-a chemat in birou: uite, tovarasii de la Partid, Securitate si Militie ti-au cercetat dosarul si esti om de incredere, pot sa-ti dau accesul la harta.
– Multumesc, a zis omul, prietenul meu din Germania a intrat intr-un magazin de harti tehnice si a intrebat de curiozitate daca au harta utilitatilor din Arad. A durat 2 zile sa faca rost si a costat 80 de marci. Asa ca am harta mea acum, si se pare ca e mai completa decat a voastra.
D-lor, când se eliberează AC, fiecare propietar de utilități, atunci când îți dă avizul, pune la dispoziția constructorului și o schemă a rețelelor. Oare ENEL o fi avut așa ceva ?
-
In mod normal trebuia sa existe banda galbena la 30 – 50 cm de cablu sa nu il sapi. daca nu exista atunci ce sa faci. bine ca nu a fost cu cabum sau stimulare cardiaca. asa se lucra fara cap si fara coada.