Vasile-Daniel Suciu, vicepremier și ministrul al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a mers la Stadionul „Dan Păltinișanu” însoțit de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Ministrul a fost întâmpinat la sosirea în zona arenei de către activistul Cristi Brâncovan, care l-a acuzat pe acesta că a venit doar în scopuri electorale, nefiind capabil să ducă la bun sfârșit niciun proiect.
Întrebat despre situația stadionului, Vasile-Daniel Suciu a spus că totul depinde autoritățile locale, în speță primarul Nicolae Robu și consiliul local, care trebuie să cedeze terenul necesar pentru construirea unui nou stadion.
„Eu știu că ieri (n.r. – marți), în ședința de consiliu local a municipiului Timișoara trebuia să fie o hotărâre care se referea la cei 5 mii de metri pătrați pe care primăria trebuia să îi cedeze, să reglementeze situația juridică pentru ca acest stadion să poată fi reconstruit. Am înțeles ca domnul primar a retras acel proiect de hotărâre, nu știu dacă din interese politice sau pentru că a aflat că ajung și eu la Timișoara. Aștept de la domnul primar și de la consilierii locali din municipiul Timișoara să rezolve această problemă și sunt convins că cei de la consiliul județean (…) o să facă demersurile și să demoleze stadionul, iar ulterior Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale va reconstrui acest stadion”, a spus Vasile-Daniel Suciu.
Noua arenă promisă de ministru va avea 32.000 de locuri și va fi omologată pentru meciurile din competițiile europene. Întrebat dacă noul stadion va fi gata până în 2021, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, Vasile-Daniel Suciu s-a ferit să dea un termen concret, însă susține că un astfel de proiect ar trebui să fie gata în maxim doi ani.
„Mie nu-mi place să dau termene nerealiste sau să rămân doar cu termenele. Cred că un termen realist pentru un asemenea obiectiv este maxim doi ani de zile”, a precizat ministrul.
Vicepremierul a adresat și o altă problemă care afectează o mulțime de proiecte de infrastructură și anume cea a licitațiilor contestate. Acesta a spus că va fi modificată Legea achizițiilor publice, astfel încât, chiar dacă o licitație este contestată lucrările la proiectul în cauză vor continua cu firma care a câștigat inițial licitația respectivă.
„După 30 de zile, indiferent dacă există sau nu există contestații, constructorul desemnat va demara lucrările, iar ulterior dacă în instanță firma care a contestat are câștig de cauză, va fi despăgubit, dar nu la valoarea întregii investiții, ci la valoarea profitului care ar fi putut să îl obțină. De asemenea, acest prejudiciu nu va constitui prejudiciu la bugetul de stat”, a spus vicepremierul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!