Budăi a spus, la Timișoara, că azilul din Liebling era un cămin privat, neacreditat de Ministerul Muncii.
„Era un cămin privat, nu era acreditat de către Ministerul Muncii, iar Inspecția Socială a închis și sesizat organele abilitate asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. Acele persoane au și aparținători. Eu cred că atunci când duci o persoană din familia ta într-un anumit loc și o cazezi acolo trebuie să te informezi foarte bine unde o lași. Tot ce înseamnă instituție de acest tip acreditată în România este o lista clară, transparență pe site-ul Ministerului Muncii și o putem consulta să vedem dacă ne ducem un bunic, un frate cu dizabilități, să vedem dacă e acreditat”, a declarat ministrul Muncii, joi, la Timișoara.
Furnizorii de servicii sociale acreditați îi găsiți aici.
Ce au găsit autoritățile la azilul din Liebling?
„De la igienă necorespunzătoare, mizerie, excremente de șoareci, pereți nezugrăviți și mucegăiți, lenjeria de pat murdară, și nespălată de săptămâni bune, iar cei 11 bătrâni nici nu știu ce însemnă… baie. Nu există sală de servire a mesei, nu este angajat nici asistent medical, se spălau vasele într-un lighean, iar oamenii ieșeau la un WC în curte și stăteau câte 3-4 în cameră – femei cu bărbați”, au declarat pentru tion.ro reprezentanți ai instituțiilor care au fost în control.
Căminul a fost închis, iar o bătrână a decedat la scurt timp după ce a fost transportată la spital din azilul insalubru…
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/batranii-de-la-azilul-din-liebling-nu-primeau-tratament-stateau-in-frig-si-mancau-doar-fasole-o-femeie-a-murit-la-spital/2200865
http://www.tion.ro/batrani-tinuti-in-conditii-insalubre-intre-pereti-mucegaiti-intr-un-camin-din-timis/2198601
Citiți principiile noastre de moderare aici!