La Timișoara, Raluca Turcan s-a întâlnit cu reprezentanții Continental Anvelope și Acellum, angajatori care au oferit locuri de muncă și au beneficiat de 14,8 milioane de lei de la stat în perioada stării de urgență. În total, potrivit ministrului Muncii, angajatorii din Timiș au primit în perioada stării de urgență cca. 480 de milioane de lei pentru susținerea locurilor de muncă.
S-a discutat despre fenomenul muncii la negru, dar și despre slaba pregătire a muncitorilor, o posibilă soluție în acest sens fiind „întărirea sistemului dual”.
„Munca la negru sau munca la gri (subdeclarată), este un fenomen care afectează angajații sau persoanele care prestează astfel de activități în afara cadrului legal, pentru că, în primul rând, nu vor beneficia de pensii, în al doilea rând nu pot accesa credite. Afectează și angajatorii, pentru că se creează o competiție neloială între cei care plătesc transparent și legal forța de muncă și cei care apelează la forță de muncă la negru. Evident, afectează și bugetul statului. Împreună cu Inspecția Muncii, am lansat o campanie prin care întâi informăm angajatorii că suntem în acest proces de legalizare a activităților profesionale, încercăm să prevenim munca la negru, pentru ca, evident, să acționăm, legal, dacă se identifică situații de muncă la negru”, a declarat Raluca Turcan la Timișoara.
Fotoliul la Ministerul Muncii
Întrebată dacă, în contextul crizei de guvernare, va face parte dintr-un viitor guvern, răspunsul ministrului nu a clarificat o posibilă decizie.
„Eu am un principiu: în fiecare zi de mandat de ministru pe care am avut-o și o să o am, să mă comport la minister ca și cum ar fi ultima zi. Și vă asigur că dacă toată lumea ar proceda la fel, lucrurile ar merge mult mai bine. (…) Nu mă gândesc la lucrurile acestea, mă concentrez zi de zi pe lucrurile pe care le am de făcut și credeți-mă că satisfacțiile apar și sunt proiecte care produc efecte”, a mai precizat Raluca Turcan.
Situația în țară este încă incertă în ceea ce privește actuala guvernare, moțiunile de cenzură împotriva guvernului lui Florin Cîțu fiind în continuare blocate.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XTurcan si principiile, hai sa fim seriosi. Poate voia sa zica tupeu fantastic, intr-adevar fiecare zi la minister ca si cum ar fi ultima: fa azi totul praf, ca poate maine nu mai apuci: nu mari cumva salariul minim, nici alocatiile oentru copii, blocheaza marirea pensiilor, conditioneaza banii din PNRR de o formula de recalculare pe care nu o stie nimeni, mareste varsta de pensionare ca poate azi esti la lucru si maine “te trezesti doamne fereste mort’, uite asa scapa statul de a-ti da banii cu care ai contribuit, si muta banii de la fondul de pensii la fondul la dispozitia primului ministru de unde sa-i imparta suporterilor din partid, scuipa pe ele sindicate, ca doara nu suntem comunisti ca nemtii sa avem sindicate puternice, desi ne fatzaim sa ajutam cu bani Conti Anvelope, aceasta firma saraca nemteasca. Nu ne ajung banii? pai sa mai muncim cu niste part-time uri, pana crapam, vreo12 ore pe zi inclusiv in weekend. Asta e protectia sociala a la turcan si gasca. Doara traim ca sa muncim, sa-i imbogatim pe capitalistii romani care in marea lor majoritate stiu sa faca afaceri doar cu statul, sau pe cei straini care transfera tot profitul in afara tarii. Si evident, nu ne pensionam. Munca la negru trebuie rezolvata, e criza de forta de munca in afara tarii, mergeti la sparanghel si ingrijit de batranii altora.
“Luati-o pe Turcan de pe ecran, la lada de gunoi a istoriei”
Un mare “HUOOO”
Penibilitatea ridicata la rang de arta!
In tarile din jur primesti bon fiscal pentru orice maruntis. Aparate mobile, QR-code, etc.
La noi? Mai nimeni nu are de gand sa ofere barem un bon.
Care-i legatura cu munca la negru?
Simplu: daca-i munca la negru, eviti cu toate fortele bonul fiscal.
Iar daca ministrul traieste dupa filosofia “fiecare zi ca ultima”, evident ca nu va avea niciun interes sa imbunatateasca ceva in toata povestea. Nu de alta, dar daca azi e ultima zi, maine nu mai e ministru 😀
Nu conteaza, vaca, daca vrei sau nu sa ramai in post, ca sunteti ca niste ciorapi, usor de schimbat
O rusine a speciei, n-are ce cauta in functii de conducere.
Cata prostie. In Timis somajul este 2%. Te angajezi oriunde, este foame de personal si vine sa zica de munca la negru. Poate la ea la Teleorman
Avem ministru cu studii la Moscova.E de la Ciuma Rosie! Oh,nu.E de la PNL.Bine ca nu stie nimeni.
O comunista scolita la Moscova !
O adevarata doamna. Mai mult respect pentru domnia sa, are rang de ministru nu oricine ajunge acolo. Ar fi bine sa ii ascultam sfaturile pentru ca nu degeaba e acolo.
Tanti asta dovedeste clar cât este de proastă. Poate ii spune cineva si ăsteia că e pe drumul greșit. Dar nu cred că va asculta vocea unui om mai avizat…
Pe zi ce trece o dă in penibil atat de tare incât ea chiar crede in prostiile pe care le debitează. Unitați-vă numa cum si-a permis să vină îmbrăcată la Timișoara. Oare ea nu are prieteni stiliști, designeri care sa-ii recomande o anumită ținută mai ales că are o funcție de demnitate publică. E josnică, Raluca asta.
Cât despre modul in care abordează lucrurile sau la modul in care se exprimă, frate, zici că e culeasă special să reprezinte clasa politică actuală. Halal de proastă!!
Să revenim, zic. Fenomenul la negru nu va fi stopat atata timp cât statul impovărează firmele care produc cu taxe peste taxe. Simplul fapt că nu au dat curs unei propuneri ale USR+ de a anula impozitele pe salariul minim, asta spune multe și că in esență PNL nu e departe de PSD si alte partide cu impact negativ de pe scena politică romanească.
Tăcerea partidelor minorităților naționale (tatari, romi, sarbi, croati, evrei etc.) la multele măgări pe care Guvernul si partidele majoritate/mari al scenei politice actuale le face, insemană că sunt ori cumpărați, ori tac considerând că nu e cazul.
Cine a ajuns sa ne conduca? O paparuda!