Cursul se desfăşoară în perioada 23-25 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Practic, este vorba despre trei evenimente încadrate într-unul singur: ediţia a XII-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă, a 25-a Întâlnire Anuală a Societății Europene de Computing și Tehnologie în Anestezie și Terapie Intensivă (ESCTAIC) şi a 15-a ediție a Conferinței Naționale de Îngrijiri Paliative.
„Nicio altă profesie nu-ţi poate oferi aceeaşi emoţie pe care o ai atunci când salvezi viaţa unor oameni”, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc.
Acesta a vorbit despre pachetul de acţiuni care s-a realizat la nivel ministerial – acţiunea infarct miocardic, acţiunea ATI, moarte subită, accident vascular cerebral şi acţiunea trauma. Prin lansarea acestor acţiuni se finanţează materialele sanitare necesare şi aparatura pentru intervenţii de urgenţă în astfel de situaţii.
Societatea de Anestezie şi Terapie Intensivă i-a oferit medalia de onoare a ATI-ştilor ministrului Sănătăţii, care a primit această distincţie chiar din mâna timişorencei care a fost salvată de la moarte cu ceva timp în urmă de medicii de la Terapie Intensivă din Timişoara, cu ajutorul aparatului numit plămânul artificial. Tânăra a căzut cu maşina în Bega, iar recuperarea ei a fost una de-a dreptul miraculoasă.
„Mulţumiri pentru tot ceea ce faceţi, Consideraţi-mă un prieten al specialităţilor dumneavoastră. E o situaţie în care nu aş vrea niciodată să mă aflu, dar, din păcate, nu prea mulţi vă ratează”, le-a spus ministrul ATI-ştilor la Timişoara.
Doctorul Dorel Săndesc a plecat la minister, ca secretar de stat, din Timişoara.
„Reformele nu se mai fac cu spatele la doctori, cum s-a întâmplat până acum, ei fiind priviţi până acum ca potenţiale frâne. Încercăm să resuscităm tot ceea ce se poate resuscita”, a spus Săndesc.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!